Kaul Nurm: peame väga reaalseks, et Vabaerakond saab riigikokku (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabaerakond läheb riigikogu valimistele täisnimekirjaga. Erakonna esimees peab pääsemist riigikokku väga reaalseks. 

«Me ületame kindlasti viie protsendi künnise ja meist saab taas parlamendierakond,» sõnas Nurm. 

Võrreldes 2018. aasta neljanda kvartali erakondade tulusid-kulusid, siis praeguste andmete põhjal jäi erakondadest suurimasse miinusesse 54 426 euroga just Vabaerakond. Erakond panustas poliitilisse tegevusse viimase aasta kolme kuuga 115 041 eurot, millest pea pool (50 000 eurot) läks reklaamikuludeks. 

«Tõsi on see, et meil ei ole väga palju heldeid annetajaid, aga üldreeglina on erakond käitunud oma rahadega väga konservatiivselt, ettevaatlikult. Meil on kogutud piisav raha selleks, et minimaalne kampaania ära teha,» tõdes Nurm. 

Nurm usub, et mida rohkem reklaami Vabaerakond teeb, seda suurem on tõenäosus ka valijateni jõuda. 

Vabaerakonna nimekirja veavad esimees Kaul Nurm, erakonna riigikogu fraktsiooni juht Andres Herkel, parlamendi riigikaitsekomisjoni liige Ain Lutsepp, Vabaerakonna juhatuse liige ja lavastaja Neeme Kuningas, riigikogu liige ja aastaid puuetega inimeste heaolu eest seisnud Tiina Kangro, ajakirjanik Juku-Kalle Raid ja Tartu erakorralise meditsiini osakonna pikaajaline juht, dr Kuido Nõmm.

Vabaerakonna valimiste põhiteesid lähtuvad novembris heaks kiidetud erakonna programmist. «Meie eesmärk on seista terve Eesti heaolu eest. Eesti on suurem kui üksnes Tallinn. Tagame riiklike teenuste kättesaadavuse ka maal ja väikelinnades. Aitame euroraha toel teise Eesti esimesele järele,» lubas Nurm. 

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles