Kalev Stoicescu pürgib Eesti 200 ridades riigikokku (19)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Stoicescu.
Kalev Stoicescu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kogenud diplomaat ning julgeoleku- ja välispoliitika ekspert Kalev Stoicescu kandideerib riigikogu valimistel erakonna Eesti 200 ridades.

«Mulle meeldivad Eesti 200 ideed, sest need on perspektiivikad. Peab olema julgust osutada riskidele ja väljakutsetele ning pakkuda lahendusi. Sisepoliitika vajab muutust, sest vanad tegijad ei pea enam vajalikuks tõele näkku vaadata või peavad seda koguni ohtlikuks,» ütles Stoicescu pressiteate vahendusel.

Äriregistri andmetel Stoicescu erakonnaga liitunud ei ole.  

«Mul on hea meel, et Kalev on meiega ühes paadis ning asus täitma juhtivat rolli julgeoleku- ja kaitsepoliitika küsimustes,» kommenteeris Eesti 200 juht Kristina Kallas.

Kalev Stoicescu lõpetas 1983. aastal Gustav Adolfi Gümnaasiumi (Tallinna 1. keskkooli), 1990. aastal Tartu Ülikooli matemaatikateaduskonna ja 1991. aastal Eesti Diplomaatide Kooli. Aastatel 1991-2000 töötas ta välisministeeriumis, kus ta oli muuhulgas poliitika planeerimise osakonna peadirektor. Aastatel 2002-2014 töötas Stoicescu kaitseministeeriumis, sealhulgas arendades Eesti-Prantsuse kaitsealast koostööd. Ta on endine suursaadik OSCEs ning Ameerika Ühendriikides ja Kanadas. Stoicescu töötab teadurina Rahvusvahelises Kaitseuuringute Keskuses. Ta on kolme lapse isa.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles