Riigikogu kandidaatide registreerimisnumbrid loositakse 21. jaanuaril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta riigikogu valimised Pärnumaal.
2015. aasta riigikogu valimised Pärnumaal. Foto: Urmas Luik

Valimiskomisjon kavatseb registreerida riigikogu valimiste kandidaadid 21. jaanuaril ning samal päeval viia läbi ka kandidaatide registreerimisnumbrite loosimise.

«Plaani järgi registreerib Vabariigi Valimiskomisjon nõuetekohaselt esitatud kandidaadid 21. jaanuaril. Sellele järgneb liisu heitmine, kus kandidaadid saavad endale registreerimisnumbrid,» ütles valimiskomisjoni pressiesindaja kolmapäeval BNSile.

Registreerimisnumbrid algavad 101st ja need antakse kandidaatidele erakondade ringkonnanimekirjade kaupa. Üksikkandidaatidele antakse registreerimisnumbrid pärast erakondade kandidaatidele numbrite andmist.

Liisu heitmise viivad läbi valimiskomisjoni liikmed ning seda võivad koha peale jälgima tulla kõik, kes huvi tunnevad – kandidaadid, erakondade esindajad, meedia, ütles valimiskomisjoni esindaja. 

Pärast seda, kuni 24. jaanuarini on võimalik kandidaadil esitada loobumisavaldus.

Teisipäeval esitas oma dokumendid kandideerimiseks esimene üksikkandidaat, kolmapäeval tõi oma kandidaatide nimekirja Eesti Konservatiivne Rahhvaerakond (EKRE). 

4. detsembril alanud kandidaatide registreerimiseks esitamine lõpeb 17. jaanuaril kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles