Evelyn Sepp tunnistab: ka mina tõin Keskerakonnale kilekotis raha (23)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Jaanus Lensment

Endine Keskerakonna ja riigikogu liige Evelyn Sepp tunnistas, et ka tema on kunagi erakonna kassasse n-ö kilekotiga raha toonud.

Sepp rääkis «Pealtnägijale», et kümmekond aastat tagasi tehti sellisel viisil varjatud annetusi kõikides erakondades. «Jah, ka mina olen seda teinud. Tõesti,» tunnistas Sepp.

«Miks sellest midagi ei juhtunud, on see, et ka mina ei suuda meenutada enam, kes andis, palju andis, mitu korda ma tegin «mingisuguseid» annetusi. Väga häbiväärne. Tõesti, väga kole lugu, aga omane sellele ajaperioodile,» ütles Sepp.

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas kinnitas «Pealtnägijale», et temal polnud Keskerakonna hämarate rahaasjadega seost. «Kui keegi on toonud kilekotiga sularaha, sealhulgas ka 2006, siis tuleb sellest anda korrakaitseorganitele teada. Ma ei ole osalenud nendes,» kinnitab peaminister.

Evelyn Sepa sõnul jagati firmadelt saadud sularaha inimeste vahel ära ning need nii-öelda ametlikult annetasid raha erakonna kassasse. «Täpselt nii käiski,» kinnitas ta ning lisas, et afääriga olid erakonnas seotud kümned inimesed.

Keskerakonna endine reklaamimees Paavo Pettai kinnitas Sepa öeldut, märkides, et kui erakonnal oli raha vaja, siis see pidi kuidagi sinna saama. «Mulle öeldi ka, et läheb mõned päevad aega. Et mure on lahendatud, et raha on põhimõtteliselt olemas, aga meil läheb veidi aega, enne kui me saame selle arve ära maksta,» kirjeldas Pettai Keskerakonna kunagisi rahaasju.

Pettai sõnul olid skeemid paljudele teada.

Seevastu Keskerakonna endine juhatuse liige Ain Seppik eitab kilekotiga raha toomist. «Niimoodi kindlasti ei käituta üheski erakonnas. Mina küll seda ei usu,» ütles Seppik. Ka tema kinnitab, et pole hämarate rahaasjadega tegelenud.

Evelyn Sepa sõnul pärines raha ettevõtetelt ning ka praegu Keskerakonnas juhtivatel kohtadel olevatel inimestel on peatükke, mida nad häbenevad. «Ettevõtted on ka minule tunnistanud, kuidas nad väärikat ministriametit pidanud inimestele on kilekotis raha toonud.»

«See on igaühe enda otsus, kas ja mida ta tahab endaga seljakotis kaasas kanda,» sõnas Sepp. Konkreetsete nimede nimetamisest Sepp siiski keeldus, märkides, et «see ei ole minu sõda».

Varem on Tarmo Lausing meedias avalikult tunnistanud, et aitas aastatel 2006–2007 Keskerakonna kassasse varjatud annetusi tuua.

«Pealtnägija» on Edgar Savisaarest jutustava dokumentaali jaoks salvestanud 20 intervjuud ning rääkinud paljudel teemadel. Muu hulgas räägiti endiste ja praeguste võtmetegelastega varjatud rahastamisest.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles