Ratas tegi eelmisel aastal 40 välisivisiiti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luksemburgi peaminister Xavier Bettel, Jüri Ratas ja liidukantsler Angela Merkel ülemkogul.
Luksemburgi peaminister Xavier Bettel, Jüri Ratas ja liidukantsler Angela Merkel ülemkogul. Foto: Olivier Hoslet/Epa/Scanpix

Peaminister Jüri Ratas tegi eelmisel aastal 40 ametlikku välisvisiiti, neist kuuel korral käis ta Euroopa Liidu ja NATO tippkohtumistel Belgia pealinnas Brüsselis.

Peaministri kõige visiitide-tihedam kuu oli veebruar, kui Ratas tegi kuus külaskäiku – Iirimaale, Vatikani, Lõuna-Koreasse, külastas ühe viisi raames Soomet ja Rootsit ning veel Belgiat ja Lätit, selgub valitsuse pressiteenistuse koostatud ülevaatest.

Eesti peaministri külastatuimate riikide seas olid veel kolme korraga Austria, mis oli aasta teises pooles Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariik ning Leedu, kus toimusid kolme Balti riigi juhi ühised kohtumised, sealhulgas ka Saksa ja Poola valitsusjuhiga.

Kaks korda käis Ratas Prantsusmaal, kus ta osales Strasbourgis Euroopa Parlamendi istungitel, Saksamaal majandusteemalistel foorumitel, Ameerika Ühendriikides New Yorgis kohtumistel ÜRO-s, Bulgaarias, kuna see riik oli aasta esimeses pooles EL-eesistuja ning Lätis seoses Eesti Vabariigi 100. aastapäeva üritustega.

Euroopast väljaspool külastas Ratas lisaks USA-le ja Lõuna-Koreale veel Liibanoni ja Malit, kus kohtus muuhulgas ka Eesti rahuvalvajatega, Kanadat ja Kasahstani, Euroopa Liitu mittekuuluvatest riikidest käis Ratas Šveitsis, Norras, Islandil ja Moldovas.

Maailma tippjuhtidest kohtus Ratas muus kontekstis kui Euroopa Liidu Ülemkogu või NATO tippkohtumine veel ka Saksa kantsleri Angela Merkeli, Ühendkuningriigi peaministri Theresa May, Hiina peaminister Li Keqiangi, Kanada peaministri Justin Trudeau’, ÜRO peasekretäri António Guterrese, Microsofti asutaja ja filantroop Bill Gatesi ja paavst Franciscusega.

Lisaks veel näiteks Kasahstani presidendi ja peaministri, Mali presidendi ja peaministri, Gambia presidendi, Kesk-Aafrika Vabariigi presidendi, Liibanoni presidendi ja valitsusjuhi, Gruusia peaministri, Kiribati presidendi, Norra peaministri, Islandi ja Moldova riigijuhtide, Makedoonia peaministriga.

Loomulikult kohtus Ratas 2018. aastal ka Euroopa Komisjoni, Euroopa Parlamendi ja Euroopa Ülemkogu presidendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles