Riigikogu valimisteks pole veel ühtegi kandidaati esitatud (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss.
Toompea loss. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu valimisteks ei olnud aasta lõpu seisuga registreerunud veel ükski kandidaat.

«Tõepoolest, seni ei ole keegi end kandideerimiseks üles seadnud,» ütles valimisteenistuse pressiesindaja Kristi Kirsberg esmaspäeval BNS-ile. «Paar inimest on uurinud, mis dokumente täpsemalt vaja on,» lisas ta.

«Viimastele valimistele traditsiooniliselt toovad erakonnad oma nimekirjad registreerimiseks esitamise viimastel päevadel. Üksikkandidaadid on toonud erinevatel aegadel erinevalt, näiteks eelmistel riigikogu valimistel nelja aasta eest oli aastavahetuseks dokumendid esitanud kolm üksikkandidaati,» selgitas Kirsberg.

Riigikogu korralised valimised toimuvad vastavalt seadusele märtsikuu esimesel pühapäeval neljandal aastal, mis järgneb riigikogu eelmiste valimiste aastale. Seekord toimuvad valimised järgmise aasta 3. märtsil.

Registreerimiseks on üksikkandidaadil vaja esitada registreerimise avaldus, mille on lisatud kautsjoni tasumist kinnitava dokumendi koopia ja kandideerimisavaldus.

Erakonnal tuleb esitada kandidaatide ühine registreerimise avaldus, millele on lisatud kandidaatide ringkonnanimekirjad, kandidaatide üleriigiline nimekiri, kautsjoni tasumist tõendava dokumendi koopia ja iga kandidaadi kohta kandideerimisavaldus.

Kandidaatide registreerimiseks esitamine riigikogu valimistele algas 4. detsembril kell 10.00 ja lõpeb 17. jaanuaril kell 18.00.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles