Mikser Euroopa Parlamendi saadiku kohast: ei ole endale seda sihti küll seadnud (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Sven Mikser.
Pildil on Sven Mikser. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Sotsiaaldemokraadist välisminister Sven Mikser lubab vajadusel oma erakonda Euroopa Parlamendi valimistel toetada, kuid mainib, et ei ole eurosaadikuks kandideerimisele keskendunud. 

«Meil on väga tublisid ja väärikaid kandidaate ja ma kindlasti olen vajadusel valmis toetama neid ka Euroopa Parlamendi valimistel, aga ma ei ole tänasel päeval endale seda sihti küll seadnud,» rääkis Mikser usutluses BNS-ile.  

«Ma olen praegu täielikult keskendunud selle valitsuse lõpukuude töödele ja tegemistele ning andnud erakonnale lubaduse kandideerida riigikokku,» ütles Mikser.

«Kuna nimekirjad on erakondadel mõnevõrra pikemad kui isegi see seitse kohta, mis meile nüüd uues Euroopa Parlamendis on eraldatud, siis ilmselt oma välis- ja julgeolekuprofiiliga ma võiksin olla erakonnale abiks ja kasuks, aga ma näen hea meelega, et Marina Kaljurand on meie esinumber, hoiab seda lippu kõrgel ja veab meie tublit tiimi nendel valimistel. Olen vajadusel talle abiks,» lisas Mikser. 

Küsimusele, kas sotsiaaldemokraatide teine number Kaljuranna järel võiks olla erakonna nimekirjas riigikokku kandideeriv praegune Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand, tunnnistas Mikser, et see pole otsustatud.

«Seda ei ole otsustatud, eks me seda hakkame alles otsustama, kes meil on ja kas... Mina ei ole temaga vestelnud, ma eeldan, et erakonna esimees (Jevgeni Ossinovski - BNS) ehk on rääkinud Indrek Tarandiga, kas ta üldse kavatseb kandideerida Euroopa Parlamenti. Olles kaks perioodi seal olnud, siis inimesel võib ju olla ka muid huvisid ja väljakutseid. Samas ei saa välistada, et ta pürib veel üheks perioodiks,» rääkis välisminister. 

Tarand on kahel korral üksikkandidaadina Euroopa Parlamenti kandideerides kogunud isikumandaadi jagu hääli.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles