Haridusamet uurib EKRE nõudmisel Tallinna kooliõpilaste kinoskäigu kohta (61)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed kinos.
Lapsed kinos. Foto: Luis Louro / PantherMedia / Luis Louro

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) soovib Tallinna haridusametilt üksikasjaliselt teada, kui palju Tallinna koolide õpilasi käis selle nädala alguses kinos vaatamas mitteheteroseksuaalsete noorte eneseavamist käsitlevat dokumentaalfilmi «Kapist välja» ja mida filmist arvati. Haridusamet ootab nüüd EKRE küsimustele vastuseid koolijuhtidelt, kelles taoline pöördumine hämmingut tekitas.

Tallinna haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar vastas ERR.ee kommentaaripalve peale, et kõnealuse arupärimise sai volikogu EKRE fraktsioonilt Tallinna abilinnapea ning linnavalitsusel on kohustus volikogu arupärimistele vastata. «Vajadusel küsivad abilinnapead vastamiseks vajalikku informatsiooni oma vastutusala linnaametitelt. Kui haridusametile ei ole küsitud informatsioon teada, pöördutakse info kogumiseks haridusasutuste poole, mis on tavapärane praktika,» seisis haridusameti vastuses ERR-ile.

Tallinna sotsiaaldemokraadid avaldasid pressiteate vahendusel arvamust, et EKRE nuhkimine kooliõpilaste järele meenutab nõukogude aega.

«On täiesti mõistmatu, kuidas üks erakond ihaleb tagasi aega, kus kontroll ja inimeste järele nuhkimine oli kurb osa igapäevaelust,» kommenteeris Tallinna sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Maris Sild.

«Taoline lähenemine ilmestab hästi EKRE poliitikat, kus tsensuur ja kontroll inimeste üle on tavapärane praktika. Vabas ühiskonnas ei ole kohta lähenemisele, kus poliitiline võim otsustab selle üle, milliseid laule võib laulda ja milliseid filme vaadata.» lisas Sild.

«Klassiga kinno» filmiprogramm on koostatud lähtuvalt riikliku õppekava läbivatest teemadest: keskkond, jätkusuutlikus, kodanikualgatus, kultuuriline identiteet, tervis, väärtused ja paljud muud olulised valdkonnad. Oma arupärimisega takistab EKRE koolijuhtidel tegelemast oma põhitööga,» sõnas Sild.

Kommentaarid (61)
Copy
Tagasi üles