Priit Sibul: Isamaa on rändeleppe vastu ja kaalub edasisi samme (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul.
Priit Sibul. Foto: Liis Treimann

Isamaa peasekretäri Priit Sibula sõnul on Isamaa teinud kõik endast oleneva, et rändepaktiga liitumist pidurdada.

«Isamaa ministrite vastuseisu tõttu pole valitsus välisministrile rändepakti heakskiitmiseks volitust andnud. Seetõttu lähtub välisminister oma tegevuses ainult riigikogust saadud toetusavaldusest, selget valitsuse mandaati tal ÜRO hääletuseks pole. Teatavasti ka riigikogus hääletas Isamaa rändepaktiga liitumise vastu,» ütles Sibul.

Sibul meenutas, et see ei ole esimene kord, kus Isamaa on jäänud vähemusse väga olulises põhimõttelises ja Eesti riigile väga olulises küsimuses: «Sarnane olukord on olnud nii Eesti-Vene piirilepingu kui ka kooseluseaduse puhul.»

«Isamaa selge eesmärk on hoida ära tänase valitsuse toetus rändepaktile. Siiani on see õnnestunud,» ütles Sibul.

Isamaa peasekretäri sõnul on fakt, et tänases riigikogu koosseisus ei olnud rändepaktiga liitumise ära hoidmiseks piisavalt hääli. «Antud küsimuses ei oleks erilist vahet, kas välisminister on Sven Mikser või Marina Kaljurand – mõlemad toetavad Eestile kahjuliku lepinguga liitumist. Isamaa sõnum on, et valitsuse mandaadita tegutsemisel on ilmsed tagajärjed,» lisas Sibul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles