Seeder: katuserahad on vaid garneering riigieelarve juures (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Sander Ilvest

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles ETV saates «Esimene stuudio», et kriitika katuserahade jagamise suhtes on üledramatiseeritud nind katuserahad on vaid garneering riigieelarve juures.

«See on ilmselgelt üledramatiseeritud teema - katused (katuserahad - toim.) riigieelarve osana on olnud, on ja jäävad ka tulevikus. Küsimus on, kuidas üksikobjekte, investeeringuid riigieelarvesse otsustatakse või ka toetusi erinevatele organisatsioonidele ja mis tasemel neid tehakse. Mingil tasemel tehakse seda riigikogu tasemel, suuremas ulatuses on seda alati tehtud valitsuses, see on ministeeriumite all ja mingis osas teevad tegelikult seda hoopis ametnikud,» kommenteeris Seeder.

Seeder märkis, et katuserahasid on seostatud ka kui läbipaistmatu osaga riigieelarvest, mida see kindlasti tema sõnul ei ole. «See tegelikult on kõige suuremat tähelepanu leidnud ja kõige läbipaistvam osa riigieelarvest, see on üksipulgi lahti võetud kuni ettepaneku tegijateni välja,» lausus Seeder.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles