Piltuudis: Elurikkuse Erakond on äriregistri andmetel ühemehepartei (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Trapido.
Toomas Trapido. Foto: Elmo Riig

Endise vabaerakondlase Artur Talviku eestvedamisel loodud Elurikkuse Erakond sai novembris partei moodustamiseks vajalikud 500 liiget täis juba 10 novembril, kuid äriregistri kodulehel on praeguse seisuga ainult üks erakonna liige – Erakonna Eestimaa Rohelised kuulunud endine parlamendisaadik Toomas Trapido.

Äriregister registreeris Elurikkuse Erakonna ametlikult 21 novembril, kuid erakonna liikmete kohta ei olnud mitu nädalat mingeid andmeid.

Täna hommikul lisandus registris erakonna liikmena Toomas Trapido. Sellega on erakonna liikmete nimekiri piirdunud ja ka kolmapäeva õhtu seisuga näitas äriregister erakonda Toomas Trapido parteina.

Elurikkuse Erakonna liikmete arv 5. detsembri seisuga.
Elurikkuse Erakonna liikmete arv 5. detsembri seisuga. Foto: Ekraanitõmmis

Elurikkuse Erakond loodi augusti lõpus, kui mitmed ühiskonnategelased otsustasid Vabaerakonnast lahkunud Artur Talviku eestvedamisel luua uue erakonna.

Erakonna algatusrühma kuulusid riigikogu liige Artur Talvik, Tartu ülikooli haridusuuenduskeskuse juhataja Anzori Barkalaja ning rohelise ilmavaate poolest tuntud ühiskonnategelased Rainer Kuuba, Airi Hallik-Konnula, Mart Jüssi, Toomas Trapido ja Mati Kose.

Erakonna Rahva Tahe juht Madis Sütt ütles Postimehele, et praegu on erakonna tähelepanu suunatud muudele asjadele, eeskätt reklaamikampaania ettevalmistamisele. «Meil on praegu see eesmärk, et saaks oma sõnumit levitada ja rääkida, kes me oleme,» selgitas Sütt.

«Need inimesed, kes on erakonna liikmete nimekirjas, teavad, et nad seal on. Nüüd on meil eesmärk nimekirja mahtu kasvatada,» lisas ta.

Rahva Tahte juht ei soovinud spekuleerida, millal võidakse erakonna liikmete nimekiri Äriregistrisse kanda. «Kõik tulen omal ajal,» lubas Sütt.

Elurikkuse erakonna eestvedaja Artur Talviku sõnul on liikmete nimekiri registrile esitatud, kuid tegelikult tuleb kõik andmed sinna sisestada erakonnal endal.

Talvik ei soovinud spekuleerida, millal see võib aset leida. «Mida kiiremini see saab tehtud, seda parem,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles