Erakond Rahva Tahe avalikustab oma plaanid sel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Sütt.
Madis Sütt. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänavu novembris registreeritud erakond Rahva Tahe avalikustab veel sel nädalal oma edasised tegevusplaanid, sealhulgas küsimuse valimistel osalemise kohta. 

«Plaanid on võimsad, loodetavasti veel täna saame midagi valmis ning ehk juba homme või ülehomme saame seda meedias tutvustada,» ütles erakonna moodustamise algataja ning juhatuse liige Madis Sütt BNSile.

Samas ei soovinud ta välja öelda, kas Rahva Tahe osaleb märtsis riigikogu valimistel, märkides, et kõik peaks selguma lähipäevil ilmuvatest reklaamidest.

«Sealt saab kõik teada, kuidas me hakkame edasi minema. See on väike nipikene. Seal on informatsioon, mis sõnastab meie edasise käigu ja mõtte, kuidas me näeme kandideerimist ja valimistel osalemist - selle me sõnastame üpris selgelt ära, anname Rahva Tahte mõtte välja,» rääkis Sütt.

Erakond Rahva Tahe registreeriti 21. novembril, selleks vajalik 500 liiget saadi kokku kasutades värbamiseks mobiiltelefonide loosimist.

Süti sõnul läheneb erakonna liikmete arv praeguseks 600-le, kuid ajapuudusel ei ole algatustoimkond veel nimekirja äriregistris avaldamiseks ette valmistanud. «Peame aega optimeerima, kuna nimekirja väljapanemisega on veel aega, siis tegeleme praegu pakimisemate küsimustega,» rääkis ta.

Erakonna asutajaliige on Postimehele öelnud, et nende maailmavaade on sõbralik-konservatiivne. «Me ei ütle, et me peame Euroopast ära minema, aga mingid piirangud peab seadma. Üle tuleb korrata abielu mõiste ja vene keelt kõnelevad lapsed peavad minema eestikeelsele õppele üle. Rahva tahe on ju ilmselgelt rändeleppe vastu,» kirjeldas Sütt erakonna seisukohti, kui lisas, et kõige olulisem on anda rahvale võim tagasi.

Erakond tahab kehtestada rahvaalgatuse ja rahvahääletuse võimaluse vähemalt 25 000 kodaniku algatusel, muuta president rahva poolt otsevalitavaks, lõpetada teise pensionisambasse raha korjamine ning maksta sinna kogunenud raha inimestele välja.

Rahva Tahe lubab mitte tõsta maksukoormust, ta ei toeta odavtööjõu sissetoomist, pooldab Euroopa Liitu kui suveräänsete rahvusriikide liitu ning tänase kaitsepoliitika alustalade NATO ja kahe protsendi SKP-st kaitsekuludele eraldamise jätkumist.

Erakonna kodulehel esitatud ettepanekute seas on ka soov vähendada Eesti metsade raiemahte, doteerida hambaravi haigekassa eelarvest, ehitada Tallinna – Tartu maantee viie aastaga neljarealiseks.

2018. aasta sügisel on asutatud kolm uut erakonda – lisaks Rahva Tahtele registreeriti 16. novembril Eesti 200 ja 21. novembril Elurikkuse Erakond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles