Kohus: Keskerakond peab keelatud annetuse tagastama (3)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna juhatus erakorraline koosolek.
Keskerakonna juhatus erakorraline koosolek. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kohus jättis rahuldamata järjekordse Keskerakonna kaebuse Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni (ERJK) ettekirjutusele, millega peab Keskerakond maksma kinni ajalehes Stolitsa ilmunud valimisreklaami.

Tallinna halduskohus leidis oma tänases otsuses, et ERJK 4. juuni ettekirjutus on õiguspärane ja selle tühistamiseks puudub alus, seega peab erakond tasuma Tallinna linnale keelatud annetuse summas 6071,04 eurot.

Annetus seisnes Tallinna linna raha eest välja antavas ajalehes Stolitsa ilmunud artiklites, mis on ERJK hinnangul Keskerakonna valimisreklaam. Seega tuleb erakonnal reklaamikulu linnakassasse hüvitada, et kõrvaldada õigusvastaselt saadud eelis.

«Vaieldamatult seadsid linna kulul avaldatud artiklid kaebaja teiste erakondadega võrreldes soodsamasse olukorda, sest kaebaja pidi enne valimisi enda reklaamimiseks vähem kulutusi tegema. Hüve on antud kaebaja tegevuse toetamiseks Tallinna linna eelarvelistest, järelikult on tegemist juriidilise isiku annetusega, mis on keelatud,» leidis kohus tänases otsuses.

Kohus tühistas ka oma varasema, 12. juuli määrusega kohaldatud esialgse õiguskaitse abinõu. Otsus on edasi kaevatav Tallinna ringkonnakohtus kuni 31. detsembrini.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles