Mart Saarso loobus EKRE nimekirjas riigikokku kandideerimisest ja lahkub erakonnast (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Saarso.
Mart Saarso. Foto: Ants Liigus

Saaremaa vallavolikogu liige Mart Saarso teatas neljapäeva õhtul pressiteates, et loobus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ridades riigikogusse kandideerimast.

«Annan teada järgmist, et eelseisvatel riigikogu valimistel kandideerimisest ma loobun. Kes soovis anda mulle oma poolthääle, andke see palun muhulasele, Daniel Mereäärele. See on mees, kes ajab saarterahva asja,» ütles Saarso, lisades, et lahkub ka erakonnast.

Oktoobris valis EKRE Läänemaa ja Saaremaa ringkonna ühine üldkoosolek Saarso riigikogu valimiste Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa ringkonna esinumbriks.

Samas väljendas Saarso usku, et Saaremaa vallavolikogus on EKRE pink piisavalt pikk, et temast jäänud vaba koht veelgi paremini täita.

«Palun kõiki neid, kellele Saaremaa, Muhumaa ja Eestimaa on kallis, anda oma hääl Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna kandidaatidele,» sõnas ta.

Saarso põhjustas tänavu sügisel skandaali, kui nimetas sotsiaalmeedias keskerakondlasest Tallinna linnavolikogu esimeest Mihhail Kõlvartit sobimatuks asiaadiks. Saarso ütles hiljem selgituseks, et tema postituse ajendiks oli Kõlvarti otsus mitte lubada rahvuslippu Tallinna linnavolikogu saali.

Riigikogu valimised peetakse 3. märtsil.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles