President Kaljulaid: hindan väga rahulikku poliitilist debatti ja soovin, et inimesed sellele toetust avaldaksid (26)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid Narvas.
President Kersti Kaljulaid Narvas. Foto: Tairo Lutter

Kõik need, kes hindavad netikommentaariumis laiutava sõimu ja platsi peal peksmise asemel rahulikku poliitilist debatti, võiksid selle ka julgelt välja öelda, ütles president Kersti Kaljulaid.

President märkis seekord Narvast eetrisse läinud Kuku raadio saates «Jukuraadio», et ta saab inimestelt kirju, milles avaldatakse poliitilise debati allakäigu pärast pahameelt.

«Aga mul on rohkem abi sellest, kui te kirjutate selle kohta Eesti Päevalehele, Postimehele, teistele platsi peal selgelt – see ei ole okei,» rõhutas Kaljulaid.

Ühtlasi kutsus president inimesi kas lühemaks või pikemaks ajaks poliitikasse minema, näitamaks, et just rahulik arutelu on nende unistus Eesti poliitikast.

President juhtis tähelepanu sellele, et poliitikute agressiivsus paneb inimesi samamoodi käituma. «Sest osad inimesed lihtsalt ei saa aru sinu kujundlikkusest niivõrd hästi ja see on sinu vastutus,» ütles Kaljulaid.

«Ma saan aru, et tänases maailmas on seda raske hoida ja genereerida, aga tõepoolest, ma ise ka väga hindan rahulikku arutelu,» lisas ta.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles