Ratas: Eesti ootab Venemaal pingete leevendamist suhetes Ukrainaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti ootab Venemaalt Kertši väinas hõivatud Ukraina laevade ja vangistatud mereväelaste viivitamatut vabastamist ning samme pinge leevendamiseks, ütles peaminister Jüri Ratas pärast valitsuse julgeolekukomisjoni istungit.

«Eesti välispoliitika oluline ja kindel põhimõte on Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetamine ning sellesse sekkumise igakülgne hukkamõistmine. Venemaa peab viivitamatult astuma samme pingete leevendamiseks ning vabastama Ukraina laevad ja mereväelased,» kirjutas Ratas teisipäeval sotsiaalmeeidas.

«Eesti jaoks on oluline, et kõik riigid austavad rahvusvahelisi kokkuleppeid. Loodame, et pingeline olukord Aasovi merel lahendatakse kiiresti. Oleme pidevas kontaktis teiste Euroopa Liidu riikide ja rahvusvaheliste organisatsioonidega ning jätkame sündmuste jälgimist Ukrainas väga tähelepanelikult,» lisas peaminister pärast esmaspäevaõhtust julgeolekukomisjoni istungit tehtud postituses.

Ratase sõnul said komisjoni liikmed julgeolekuasutustelt ja kaitseväe esindajatelt põhjaliku ülevaate intsidendist ning sündmuste arengust. 

«Julgeolekuolukord Eestis ei ole muutunud ning meie elanike turvalisus ei ole ohus,» kinnitas peaminister.

Valitsuse julgeolekukomisjon koordineerib julgeolekuasutuste ja kaitseväeluure tegevust, analüüsib ja hindab riigi julgeoleku olukorda, määrab kindlaks riigi julgeolekualase teabe vajadused ning täidab muid seadusega või valitsuse pandud ülesandeid.

Valitsuse julgeolekukomisjoni esimees on peaminister, valitsuse liikmetest kuuluvad sellesse ka ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister, justiitsminister, kaitseminister, majandus- ja taristuminister, rahandusminister, siseminister ja välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles