Ratas: ränderaamistik enam valitsuse lauale ei tule (13)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Pilt videost

Peaminister Jüri Ratas ütles pärast kohtumist president Kersti Kaljulaidiga, et valitsus enam ränderaamistiku teemat arutama ja selle üle ka hääletama ei hakka, kirjutab ERR

«Riigikogu otsustas toetada Eesti ühinemist ÜRO ränderaamistikuga, kuid kirjutas sinna juurde, et me ei toeta pagulaskvoote, massiimmigratsiooni ja ebaseaduslikku migratsiooni,» rääkis Ratas pärast kohtumist ERRile.

Ratase sõnul toetab Eesti ÜRO peaassambleel ränderaamistikku ning seal esindab Eestit kas suursaadik või keegi diplomaatidest. Enne seda 10.–11. detsembril toimuval Marrakechi kohtumisel Eesti esindaja veel teada pole, see selgub Ratase sõnul lähipäevil. 

President Marrakechi ei sõida

«Jõudsime koos peaministriga ka seisukohale, et Eesti esindamise Marrakechi konverentsil korraldab välisministeerium,» kinnitas president Kersti Kaljulaid. Teisisõnu tähendab see, et president Marrakechi ei sõida. 

«Eesti on jätkuvalt riik, kes tahab maailma olulistes aruteludes kaasa rääkida ja kelle jaoks on oluline, et kehtiks rahvusvahelistel lepetel ja reeglitel püsiv maailmakord. Mul on selle üle hea meel,» lisas president. 

Riigikogu otsustas eile toetada Eesti ühinemist ÜRO ränderaamistiku pooldajatega. Loe pikemalt blogist

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles