Kallas: valitsus kukkus riigikogusse toodud hääletusel läbi (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Reformierakond

Reformierakonna esimehe Kaja Kallase hinnangul kukkus valitsus riigikogusse toodud ÜRO ränderaamistiku hääletusel läbi, sest seda toetas vähem kui pool riigikogust ja vaid osa koalitsioonist - 41 saadikut.

«Kui meie parandusettepanekuid oleks toetatud, oleksime toetanud ka avaldust. Olukorras, kui valitsus püüab talle pandud vastutusest kasvõi põhiseaduslikku kriisi tekitades kõrvale hiilida, ei saanud me seda teha. Põhiseadus paneb kohustuse sellistes asjades otsustamiseks valitsusele,» ütles Kallas erakonna pressiesindaja vahendusel.

«Õige oleks panna ränderaamistikuga liitumine valitsuses hääletusele, nagu peaminister Jüri Ratas ka hommikul lubas. See valitsus pole enam otsustusvõimeline, ning tänane hääletus näitas, et olulistes hääletustes on Keskerakond ka riigikogu enamuse toeta,» ütles Kallas.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles