Mart Helme: uus koalitsioon on sisuliselt loodud (80)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti konservatiivse rahvaerakonna (EKRE) volikogu Türi kultuurikeskuses.
Eesti konservatiivse rahvaerakonna (EKRE) volikogu Türi kultuurikeskuses. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juht Mart Helme ütles Türil erakonna volikogul esinedes, et tema teada on uue valitsuskoalitsiooni loomine sisuliselt juba kokku lepitud.

«See uus koalitsioon koosneb 31 Reformierakonna saadikust, kuuest Vabaerakonna saadikust ja 13 sotsiaaldemokraadist pluss mõned kaasajooksikud akna alt,» rääkis Helme ETV «Aktuaalse Kaamera» teatel.

Reformierakond ei soovinud Helme väiteid uuest koalitsioonist kommenteerida, kuid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski kinnitas ERRile, et Helme jutt ei vasta tõele.

«Teatavasti selleks, et ühte või teistsugust valitsust teha, peab olema osapooltel selleks esiteks soov. Reformierakond on oma soovi väljendanud, aga sotsiaaldemokraadid kinnitavad üheselt, et meil ei ole soovi tänast valitsuskoostööd lõhkuda ja sellest tulenevalt ka mingisuguseid teisi variante pole,» rääkis Ossinovski.

«Teiseks, lisaks sellele, et peab olema soov, peaks olema see ka parlamendimatemaatikas võimalik ja see ettepanek, mida püütakse siin esitada juba nagu kokkulepitud varianti - nendel inimestel, kes tegelikult saavad aru, kuidas valitsus ja parlament toimib, on ju selge, et sellist asja ei ole ka põhimõtteliselt täna võimalik teha,» lisas ta.

Kommentaarid (80)
Copy
Tagasi üles