Ansip vastuseks Yana Toomile: ma ei kavatse riigikogu valimistel kandideerida (8)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Ekspeaminister ja praegune Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip lubab oma arvamusavaldustega hoiduda Eestis sisepoliitikas oma koduerakonna nimel sõna võtmast, et mitte välja kutsuda järjekordseid kaebekirju oma ülemusele – Euroopa Komisjoni presidendile.

«Kuna on mõned inimesed, kes iga minu sõnavõttu väga täpselt jälgivad – näiteks nagu Yana Toom või ka Indrek Tarand –, siis ma peaksin kontrollima oma avaldusi ka mõeldes nendele inimestele,» tunnistas Andrus Ansip täna Postimehele.

Ta viitas sellele, et reeglid ei piira Euroopa Komisjoni volinike vaba eneseväljendust, keegi ei saa volinikult ära võtta tema sõnavabadust.

«Samas teatud piirangud Euroopa Komisjoni volinikele on siiski seatud: ma ei tohiks otseselt osaleda riigikogu valimiskampaanias ilma, et ma võtaksin palgata puhkust. Seda ma ei tee ja ma ei kavatse riigikogu valimistel kandideerida,» sõnas Ansip.

Ansipi sõnul peaks ta hoiduma ka otseselt erakonna nimel seisukoha võtmisest. «Ma olen kõikides oma sõnavõttudes hoidunud sõna võtmast erakonna nimel, ma ei taha eetikakoodeksiga vastuollu minna. Ma olen päris kindel, et järjekordne kiri Euroopa Komisjoni presidendile seepeale teele läkitatakse»

Eestist Euroopa parlamenti valitud Yana Toom on juba pöördunud Euroopa Komisjoni presidendi poole kirjaga, mille süüdistab Ansipit oma valitsuskriitiliste arvamusavaldustega sisepoliitikasse sekkumises. Sama on lubanud olukorra jätkudes teha ka teine saadik Indrek Tarand.

Samas kritiseeris Andrus Ansip alles täna Postimehe artiklis praeguse valitsuse majanduspoliitikat ja selle eelarvekava. «Minu mure väljendamist ei saa mulle aga keegi keelata,» selgitas ta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles