Isamaa kutsub riigikogu ÜRO ränderaamistikku tagasi lükkama (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder. Foto: Sander Ilvest

Isamaa fraktsioon esitas riigikogu väliskomisjonile muudatusettepaneku riigikogu avaldusele «ÜRO Globaalse Ränderaamistiku kohta», mille kohaselt Eesti ei ühine raamistikuga ja ei pea seda endale siduvaks.

Isamaa esitatud parandusettepanekute tekst on järgmine:

Tulenevalt sellest, et ÜRO Globaalne Ränderaamistik võib kaasa tuua õiguslikke tagajärgi rahvusvahelise tavaõiguse kujunemise läbi ning arvestades Eesti riigi ajaloolist tausta ja keerulist demograafilist olukorda, deklareerib Riigikogu käesolevaga järgmist:

  • Eesti Vabariik ei ühine ÜRO Globaalse Ränderaamistiku heakskiitmisega Valitsustevahelisel Konverentsil
  • ÜRO Globaalne Ränderaamistik ei ole rahvusvahelise õiguse kohaselt Eesti Vabariigile siduv.

Isamaa on varem teatanud, et ei toeta ÜRO ränderaamistikuga liitumist valitsuses ja ei kavatse seda toetada ka riigikogus. Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles, et erakond kasutab kõiki võimalusi, et Eesti ei ühineks dokumendiga.

«Eesti migratsioonipoliitika kujundamine peab jääma Eesti riigi otsustada ja see on oluline osa riigi suveräänsusest,» ütles Seeder pressiesindaja vahendusel. 

Riigikogu hakkab sotsiaaldemokraatide ja keskerakondlaste häältega menetlusse antud ränderaamistikku toetavat avaldust arutama esmaspäeval.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles