Videod: Ossinovski esitab Katri Raiki siseministri kandidaadiks (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski esitab erakonna juhatusele siseministri kandidaadiks sisekaitseakadeemia rektor Katri Raiki, juhatus arutab ettepanekut homme.

«Olles pidanud erakonnakaaslastega nõu, teen sotside juhatusele ettepaneku nimetada uueks siseministriks Katri Raik. Sisekaitseakadeemia rektorina on Katril väga head teadmised kogu haldusalast, mis on nii vastususrikkale ametikohale asudes hädavajalik,» ütles Ossinovski.

Arvestades ka tema mitmekesist juhtimiskogemust, suudab Raik Ossinovski hinnangul kiirelt uues ametis kohaneda ja tagada sisejulgeoleku valdkonna stabiilse toimimise.

Erakonna juhatus koguneb Ossinovski ettepanekut arutama neljapäeva õhtul.

Sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik ütles täna riigikogus pärast kohtumist Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jevgeni Ossinovskiga, et erakonna juhi toetus tema siseministriks saamiseks on olemas.

Praegu ei ole teada, kas tuleb rohkem kandidaate siseministri kohale. Ossinovski sõnul peab otsustama juhatus, kes esitada siseministri kandidaadiks.

Juhul, kui sotside juhatus toetab Katri Raiki kandidatuuri siseministri kohale, saab temast riigikogu valimistel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esinumber Ida-Virumaal.

Raik teatas valmisolekust asuda siseministri kohale juba eile. Tema taga on ka erakonna aseesimees Heljo Pikhof, kelle sõnul on erakonnas Raiki toetajaid veelgi. «Katri Raik on tubli, töökas ja sobib sellele kohale väga hästi,» põhjendas Pikhof. Ta rõhutas, et Raikil on valdkonnas varasem töökogemus, ning ütles, et kolmeks kuuks väljastpoolt erakonda kedagi ministriks tooma ei hakata.

SDE juhatusse kuuluv riigikogu esimees Eiki Nestor eile nimedega spekuleerida ei soovinud, pidades seda koguni ebaviisakaks. «Meil on väga lihtne tava: erakonna esimehel on prioriteet teha kellelegi ettepanek,» ütles ta. «Ma usaldan siin erakonna esimeest ja usun, et ta leiab hea kandidaadi.»

Ligi kaks aastat siseministrina valitsuses olnud Andres Anvelt (SDE) teavitas eilse õhtu eel avalikkust ootamatult poliitikast lahkumisest. Anvelt loobub ministriportfellist ega lähe enne valimisi veidi rohkem kui kolmeks kuuks ka riigikokku. Samuti oleks Anvelt pidanud olema erakonna esinumber eelseisvatel riigikogu valimistel Ida-Virumaal. Poliitiliselt areenilt lahkumise põhjus on sügavalt isiklik – tervis.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles