Katri Raik oleks nõus hakkama siseministriks ja Ida-Virumaa esinumbriks (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik
Katri Raik Foto: Andres Haabu / Postimees

Sotsiaaldemokraatide nimekirjas riigikokku kandideeriv sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik ütles, et oleks valmis hakkama nii uueks siseministriks kui ka Ida-Virumaa esinumbriks.

Katri Raik, kes oli Anvelti järel Ida-Virumaa valimisnimekirjas teisel kohal, ütles ERRile, et kui talle selline ettepanek tehakse, oleks ta nõus siseministriks hakkama. «Ma olen võimeline ja vajadusel valmis vastutust võtma,» ütles Raik.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski ütles ERRile, et erakond asub lähipäevil arutama, kellest võiks saada uus siseminister, kusjuures Raiki seadmist Ida-Virumaa esinumbriks Ossinovski toetab.

«Mis puudutab Ida-Virumaa valimisringkonda, siis see on vastavalt erakonna põhikirjale kohaliku ringkonna otsus, nii, et kohalik ringkond peab seda arutama ja mina esimehena kindlasti toetan seda, et Katri Raik oleks Ida-Virumaa sotside valimisnimekirja esinumber,» kommenteeris Ossinovski.

Siseminister Andres Anvelt teatas täna avalduses, et lahkub poliitikast ega lähe enne valimisi alles jäänud veidi rohkem kui kolmeks kuuks riigikokku. Lahkumise põhjus on sügavalt isiklik – tervis. Anvelt on ametis kuni uue siseministri kinnitamiseni.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles