Galerii ja blogi: siseminister Andres Anvelt teatas tagasiastumisest (30)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siseminister Andres Anvelt astub ministri ametikohalt tagasi ega kandideeri tuleval aastal riigikogu valimistel.

Anvelt teatas avalduses, et lahkub poliitikast tervikuna ega lähe enne valimisi alles jäänud veidi rohkem kui kolmeks kuuks riigikokku. Lahkumise põhjus on sügavalt isiklik – tervis.

«Olen olnud poliitikas kümme aastat, neist viis riigikogus ja kolm valitsuses. Oli selge plaan ka järgmise riigikogu töös osaleda, kuid viimasel paaril päeval on helisenud see kõige olulisem äratuskell ehk tervis. Ma ei saa endale lubada ega teha seda ka enda lähedastele, et eiran seda hoiatust ja töötan kuni juhtub midagi väga tõsist,» selgitas Anvelt.

«Need on olnud väga huvitavad aastad. Ma tänan peaministrit, Jevgenit ja valitsusliikmeid koostöö eest ja oma poliitilisi partnereid ning vastaseid, nii koostöö kui ka vaidluste eest Eesti elu edendamisel. Soovin neile kainet mõistust, häid mõtteid ja ikka Eesti riigi parimat tulevikku silmas pidavaid arutelusid. Samuti tänan siseministeeriumi haldusala inimesi hea koostöö eest,» lisas Anvelt.

Täna pärastlõunal teavitas siseminister oma otsusest ka erakonna esimeest Jevgeni Ossinovskit.

«Võtsin Andrese soovi poliitikast lahkuda vastu väga raske südamega. Muidugi saan ma aru, elu on meil kõigil üks ja tervisest tähtsamat ei ole. Aga valus on ikka, sest Andres on mulle enamat kui poliitiline võitluskaaslane. Andres on mu sõber. Eesti poliitika kaotab suure südamega riigimehe. Aitäh sulle, sõber, sinu panuse eest! Hoia end!» sõnas Ossinovski.

Anvelt on ametis kuni uue siseministri kinnitamiseni.

Tagasi üles