Toom ja Tarand kritiseerivad Ansipit Ratase valitsuse ründamise eest (7)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovoliniku ja endise peaministri Andrus Ansipi sõnavõtud Eesti valitsuse aadressil ärritavad eurosaadikuid.
Eurovoliniku ja endise peaministri Andrus Ansipi sõnavõtud Eesti valitsuse aadressil ärritavad eurosaadikuid. Foto: AFP

Mitmed Eestist valitud Euroopa parlamendi saadikud kritiseerivad Euroopa komisjoni volinik Andrus Ansipit, kuna ta on viimastel kuudel asunud ründama Jüri Ratase valitsust ja selle aktsiisipoliitikat.

Ekspeaminister ja praegune Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip kritiseeris viimati novembri alguses Rimi konverentsil praeguse valitsuse majanduspoliitikat, nimetades seda riigiga eksperimenteerimiseks, tema väljaütlemised vihastasid välja Keskerakonna ridades Euroopa Parlamenti valitud Yana Toomi, vahendasid ERR-i uudised.

Europarlamendi saadik Indrek Tarand aga lubab, et kui Ansip jätkab oma järgmiste valimiste kampaaniat sisepoliitikateemadel sõnavõtmise kaudu, tõstatab ka tema selle teema, sest on olemas reeglid, mida volinikud võivad teha ja mida ei või.

«Ja selge on see, et kui volinik tahab kandideerida liikmesriigis sisepoliitikas, peab ta võtma palgata puhkuse,» lausus Tarand.

Ansip ise ütles, et temalt ei saa keegi ära võtta sõnavabadust.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles