Keskerakond tegi avalikuks oma esinumbri Ida-Virumaal (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisloosung on "Õiglane riik kõigile".
Keskerakonna valimisloosung on "Õiglane riik kõigile". Foto: Konstantin Sednev

Eile kuulutas Keskerakond välja erakonna esinumbri ja kandidaadid Ida-Virumaal. Valimisringkonnas number seitse on esinumber Yana Toom ning seal kandideerivad ka Riigikogu liikmed Mihhail Stalnuhhin, Valeri Korb, Dmitri Dmitrijev ning Eevi Paasmäe.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas sõnas, et Yana Toom on hinnatud Euroopa Parlamendi saadik, kes on ALDE komisjonides panustanud nii raportöörina kui ka variraportöörina Euroopale ja Eestile olulistes küsimustes.

«Yana Toom on nii Euroopa Parlamendi, Riigikogu kui ka kohalike omavalitsuste valimistel pälvinud korduvalt valijate kõrge usalduse. Ta on suutnud kõnetada erinevaid kogukondi ja inimesi Eestis, mis on kahtlemata sidusamaks ühiskonnaks oluline,» tõi Ratas välja.

Toom sõnas, et iga Ida-Virumaa suurimad murekohad on töökohad ning palgatase võrreldes muu Eestiga.

«Tasakaalukas regionaalpoliitika ja Ida-Virumaa inimeste toetamine on olnud Jüri Ratase valitsuse jaoks oluline eesmärk ning selleks on tänane valitsus astunud viimaks õigeid ja reaalseid samme. Tulevastel saadikutel tuleb selle tööga jätkata ka järgmises Riigikogu koosseisus,» rõhutas Toom.

Ida-Virumaa esinumber lisas, et tema jaoks on murettekitav ka valimiste-eelne kogukondade vastandumine ning eelkõige EKRE ning Reformierakonna poliitikute jätkuv rahvusküsimuste kasutamine oma kampaaniasõnumites.

«Me ei saa ega tohi lubada ksenofoobseid mõttemalle ja  nende normaliseerimist teatud poliitikute poolt. Keskerakond on ainus erakond, kes mõistab, et tugev ühiskond tähendab kõikide siin elavate inimestega arvestamist. Väikeses riigis on eriti oluline koostöö ja üksteise toetamine,» märkis Toom.

Ida-Virumaal kandideerivad lisaks Toomile Riigikogu liikmed Valeri Korb, Mihhail Stalnuhhin, Dmitri Dmitrijev ja Eevi Paasmäe, Jõhvi vallavanem ja endine minister Martin Repinski, Narva linnapea Tarmo Tammiste, Toila vallavanem Eve East ja endine Narva abilinnapea Maksim Volkov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles