Kaul Nurm: Vabaerakond ei lähe kindlasti Isamaa asemel valitsusse (8)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esimees Kaul Nurm.
Vabaerakonna esimees Kaul Nurm. Foto: Liis Treimann

Vabaerakonna esimehe Kaul Nurme sõnul ei kavatse Vabaerakond kindlasti asuda Isamaa asemel praegusesse valitsusse, juhul kui valitsuskriis peaks viima Isamaa lahkumisele koalitsioonist.

Nurm näeb tekkinud valitsuskriisile kaht lahendust – kas justiitsminister Urmas Reinsalu vahetatakse välja või lahkub Isamaa valitsusest.

«Loogilisem on, et Isamaa läheb opositsiooni ja sellisel juhul püüab Ratas vähemusvalitsusena edasi minna. Vabaerakond ei lähe kindlasti valitsusse Isamaad asendama, juhul, kui selline ettepanek peaks tehtama. Vabaerakond arutaks valitsusse minekut ainult siis, kui paremerakonnad otsustaks võtta võimu enda kätte. Me oleme parempoolne erakond ja me ei taha olla vasakvalitsuse garandiks. Siiamaani on see valitsus on püsinud tänu sellele, et Isamaa on teda vaikimisi või hambad ristis toetanud,» ütles Nurm.

Ta märkis, et just tänu sellele on Eesti saanud kaela «aktsiisijamad ja laristava eelarve».

«Kui parempoolsed tuleksid uuesti ja teeksid maksupoliitika korda, siis võidaks sellest terve Eesti ühiskond. Kuid valimisteni on praegu kolm ja pool kuud ja ma ei näe, et keegi ihkaks praegu valitsuse vahetust,» nentis ta.

Vabaerakonna esimees märkis, et viimastel parlamendivalimistel said vasakpoolsed 40 protsenti ja parempoolsed 60 protsenti häältest, ometi on võimul vasakpoolne valitsus.

«Et meid juhib Jüri Ratase valitsus, on valijatele kindlasti arusaamatu ja sealt on ilmselt opositsiooni ja koalitsiooni pinged tulnud. Praeguse valitsuskriisi on esile kutsunud see, et Isamaa valijad ei saa aru, miks see erakond käendab ja garanteerib Eestis vasakpööret. Sellest on tingitud Isamaa madal reiting ja erakond mõtleb, kuidas enne valimisi sellest olukorrast välja tulla,» ütles Nurm.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles