Mikser lükkab valitsuskriisi tõttu visiidi edasi (16)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Pilt videost

Välisminister Sven Mikseri visiit Kanadasse lükkub sisepoliitiliste pingete tõttu edasi. Pinged lõid lõkkele eilsel kabinetiistungil, mil valitsus ei leidnud üksmeelt ÜRO globaalse ränderaamistiku toetamise küsimuses. 

Visiidi edasilükkumist kinnitas Postimehele välisministeerium. 

Mikser pidi täna lendama visiidile Kanadasse, plaaniga osaleda rahvusvahelisel Halifaxi julgeolekufoorumil ning tehisintellekti teemalisel aruteluringis Testing Turing: AI Update.

Visiidi kavas on ka kohtumine Ottawas Kanada kolleegi Chrystia Freelandiga, eesmärgiga arutada julgeolekupoliitika küsimusi, eelkõige detsembrikuu NATO ning OSCE välisministrite kohtumise valguses. 

Välisministritel on plaanis arutada transatlantilise koostöö tugevdamist, sealhulgas Eesti ja Kanada suhete tihendamise võimalusi.

Välisministril oli plaanis kohtuda ka Eesti kogukondadega Torontos ja Halifaxis.

Visiit oli plaanitud kestma 20. novembrini. Kui kaua välisministri visiit edasi lükkub, pole veel teada. 

Valitsus ei jõudnud eile pärastlõunasel kabinetinõupidamisel ÜRO globaalse ränderaamistiku toetamise küsimuses konsensusele, mistõttu ei antud ränderaamistikuga ühinemisele valitsuse toetust. Leppe toetamisele tõmbas pidurit justiitsminister Urmas Reinsalu (Isamaa). 

Valitsuse otsust on kritiseerinud ka president Kersti Kaljulaid

  • Loe ka:

Urmas Jaaganti analüüs: valitsus vajus ametlikult kliinilisse surma

Kommentaarid (16)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles