Galerii: Põhja-Tallinnas, Haaberstis ja Kristiines läheb Keskerakonna esinumbrina hääli püüdma Raimond Kaljulaid (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esinumber Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine ringkonnas on Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid. Seal kandideerivad teiste seas ka riigikogu liige Viktor Vassiljev ning eile Keskerakonna ridades kandideerimisest teatanud endine reformierakondlane, ettevõtja Andrei Korobeinik.

Praegusele Põhja-Tallinna linnaosavanemale Raimond Kaljulaidile on tegu esimeste riigikogu valimistega. «Kohalike omavalitsuste valimistel pälvis Raimond enam kui 5000 pealinlase usalduse oma arukuse, töökuse ja julgusega. Need on märksõnad, mis toovad edu ka riigikogu valimistel, sest raamidest välja mõtlevaid inimesi on riigijuhtimisse vaja,» kiitis erakonnakaaslast Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas. 

«Tahame, et kõik Eesti inimesed elaksid vähemalt sama hästi kui meie põhjanaabrid. Eriti oluliseks pean eakate inimeste toimetuleku parandamist ja erakorralist pensionitõusu, samuti erineva emakeelega inimeste vahel kunstlikult tekitatud vastuolude ületamist,» kommenteeris Raimond Kaljulaid. 

Loobub linnaosavanema tööst 

«Olen kindel, et Põhja-Tallinna tugev ja professionaalne meeskond jätkab samasugust avatud ja kaasavat poliitikat, nagu minu juhtimisel ka sel juhul, kui pärast valimisi pean linnaosavanema tööst loobuma,» sõnas Kaljulaid. 

Koos Kaljulaidiga kandideerivad Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kristiines riigikogu liige Viktor Vassiljev, Tallinna abilinnapead Vadim Belobrovtsev ja Andrei Novikov, endine ajakirjanik ning Tallinna Linnavolikogu liige Natalia Malleus, Tallinna linnavolikogu liige Kalev Kallo, Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgenson, Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe ning endine reformierakondlane, ettevõtja Andrei Korobeinik.

Kristiine, Haabersti ja Põhja-Tallinna linnaosadest moodustuval esimesel ringkonnal on suur kaal järgmise riigikogu koosseisu kujunemisel. Esimesest ringkonnast valitakse 10 saadikut ehk kümnendik riigikogu koosseisust.

TASUB TEADA

Riigikogu valimistel on Eesti jagatud 12ks valimisringkonnaks, kust valitakse kokku 101 saadikut riigikokku. Suurim arv mandaate jagatakse valimisringkonnas nr 4, Harju- ja Raplamaal.

Riigikogu valimised toimuvad 3. märtsil 2019. 

VALIMISRINGKONNAD

nr 1 – Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa – 10 mandaati

nr 2 – Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosa – 13 mandaati

nr 3 – Tallinna Mustamäe ja Nõmme linnaosa – 8 mandaati

nr 4 – Harju- (v.a Tallinn) ja Raplamaa – 14 mandaati

nr 5 – Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa – 6 mandaati

nr 6 – Lääne-Virumaa – 5 mandaati

nr 7 – Ida-Virumaa – 7 mandaati

nr 8 – Järva- ja Viljandimaa – 7 mandaati

nr 9 – Jõgeva- ja Tartumaa (v.a Tartu linn) – 7 mandaati

nr 10 – Tartu linn - 8 mandaati

nr 11 – Võru-, Valga- ja Põlvamaa – 8 mandaati

nr 12 – Pärnumaa – 8 mandaati

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles