Talvik: riigikogu võiks tulevikus keskenduda põhiliselt välispoliitikale (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: Madis Sinivee

Artur Talviku sõnul võiks riigikogu tulevikus keskenduda põhiliselt välispoliitikale ja muud otsused tuleks langetada kohalikes omavalitsustes.

Vastloodud Elurikkuse Erakonna üks eestvedajaid Artur Talvik rääkis ETV «Esimeses stuudios», et partei plaanide järgi peaks riigikogu roll poliitikas vähenema, riigikogu peaks keskenduma välispoliitika- ja julgeoleku küsimustele ja mõningatele üleriigilistele taristuküsimustele ning suurem osa asju tuleks otsustada kohalikus omavalitsuses.

Näiteks see, kas president Kersti Kaljulaid peaks minema Marrakechi rändepakti allkirjastama, tuleks Talviku hinnangul läbi arutada riigikogu suures saalis.

Talvik rääkis saates veel, et talle tunduvad sümpaatsed Riigireformi Sihtasutuse ideed, mis puudutavad riigikogu ja valitsuse töö ja ülesehituse ümber korraldamist ja riigiasutuste reformimist, kuid ta arvab, et need ideed ei jõua kuhugi.

«See on Eesti kodanikuühiskonna kõige suurem probleem - häid ideid on palju, aga need head ideed ei realiseeru poliitikas ja seetõttu me oleme stagneerunud riik, kuigi võiks väga ägeda ja kogu maailmale eeskujuks oleva riigi ehitada,» kommenteeris Talvik.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles