Raimond Kaljulaid: las Ühtse Venemaaga sõlmitud lepe lebab riiulil, see ei tee kellelegi kahju (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Kaljulaid
Raimond Kaljulaid Foto: Sander Ilvest

Keskerakonnal pole praegu kavas Venemaa võimuparteiga sõlmitud koostöölepet prügikasti saata ning seda ei tehtaks ka juhul, kui valimiste järel peaks Keskerakonna koalitsioonipartneriks saama EKRE, rääkis Keskerakonna juhatuse liige ja Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid.

Kaljulaid avaldas Kuku raadio saates «Poliitikaguru» arvamust, et koostööleppe tühistamine pole tema hinnangul «täna väga tark mõte». «Sellepärast et see leping seal riiulis ei tee kellelegi kahju ega halba, aga selle pooleks tõmbamine võib jällegi teha,» märkis ta.

Rääkides EKRE-st kui potentsiaalsest Keskerakonna tulevasest koalitsioonikaaslasest, arvas Kaljulaid, et rahvuskonservatiivid on ise teinud endale valitsusse mineku äärmiselt keeruliseks ning nende nõue, tühistada Ühtse Venemaaga sõlmitud lepe, ei muuda olukorda kergemaks. Kaljulaiu sõnul oleks Keskerakonnale leppe tühistamine EKRE survel äärmiselt alandav.

«Kujutage ise ette, mis juhtuks Keskerakonna ja tema valijate vahel, kui Jüri Ratas ilmuks õhtul «Aktuaalsesse kaamerasse» ja teataks, et teate, rebisin sajaks tükiks selle lepingu, mis meil nende venelastega oli ja panime prügikasti ning ka tule otsa Stenbocki majas, et anda suitsuga märku, et oleme valmis Helmedega valitsust tegema. See ei ole reaalne,» ütles Kaljulaid.

Ühtlasi avaldas Kaljulaid arvamust, et valitsusse pääsemise korral oleks EKRE-lt malbemat poliitikat asjatu loota. «Seda lootust ei ole. Tänaseks on kõik õppinud, et taganeda ei tohi ja kui me jõuame USA vahevalimisteni, siis me näeme ka, et see tegelikult ongi tark. Ma arvan, et kindlasti EKRE ei muutuks valitsuses kuidagi mõistlikumaks.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles