Elurikkuse erakonna liikmete arv läheneb 400-le (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: Madis Sinivee

Elurikkuse erakonda moodustava aktivistide rühmaga on liitunud ligi 400 inimest, mis tähendab, et erakonna moodustamiseks on neil vaja kaasata veel pisut üle saja huvilise. 

Liitunute seas on keskkonnaeksperte ja alternatiivenergeetikuid, ettevõtjaid, sealhulgas IT ettevõtjaid, programmeerijaid, tootedisainereid, õppejõudusid, teadlasi, doktorante, kirjanikke, teolooge, pärimuskultuuri ja hariduse edendajaid ning paljude teiste elualade esindajaid, teatas erakonna algataja Artur Talvik neljapäeval.

Lisaks mitmekesistele erialadele on ka usutunnistuselt tegemist elurikka seltskonnaga - liitunud on nii kristlasi, maausklikke kui ka budiste.

Talviku sõnul on liitunute hulgas kirjanikud Kauksi Ülle ja Contra, pikaajalise kogemusega koolijuht Heli Piisang, kunstnik Eve Kiiler, kunstnik, illustraator ning fotograaf Piret Räni, loodusfotograaf Arne Ader, ettevõtja Lauri Tõnspoeg, koolitaja Kristjan Otsmann, muusikud Jaak Tuksam ning Anne Maasik, metsamees ja põline võrokas Rainer Kuuba, looduslike pühapaikade kaitsja Ahto Kaasik, Rõuge vallas Leiutajate külakooli avanud Hendrik Noor, enamiku ajast Berliinis tegutsev toote-, sealhulgas mööblidisainer Veiko Liis, Soomaa loodusmatkade korraldaja Aivar Ruukel, loodushoidja ja tervikliku eluviisi edendaja Toomas Trapido, ornitoloog ning loodusturismi arendaja Mati Kose, ökoloog ja jätkusuutliku arengu dotsent Mihkel Kangur, Tartu Ülikooli maastikuökoloogia teadur Anneli Palo, keskkonnahariduse edendaja Val Rajasaar, pärimuskultuuri edendaja Meelika Hainsoo, haridusuuendaja Anzori Barkalaja.

Mitmed ühiskonnategelased eesotsas Vabaerakonnast lahkunud Talvikuga otsustasid uue erakonna luua augusti lõpus.

Elurikkuse erakond lubab olla uute, keskkonna hüvesid arvestavate majandusmudelite käivitamise poolt, mille vastu on aga Eesti praegune riigijuhtimise mudel. Erakond leiab, et probleeme ei saa lahendada sama tegutsemismustriga, mis on probleeme põhjustanud. Elurikkuse erakond tahab välja töötada uutmoodi struktuuriga riigi, mis võimaldab kasutada keskkonda säästvat ning taastavat majandust.

Samas tahab ta arendada kogukondlikkust, et rahvas saaks olulisi riiklike küsimusi otsustada ilma vahepealsete esindajateta.

BNS-i ja Postimehe tellitutud Kantar Emori uuringu kohaselt puudus Elurikkuse Erakonnal oktoobri esimeses pooles valijate hulgas igasugune mõõdetav toetus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles