Filmimees Kristian Taska liitus Isamaaga

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Taska
Kristian Taska Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tuntud filmimees Kristian Taska otsustas liituda erakonnaga Isamaa.

Eesti viimaste kümnendite kõige edukamate mängufilmide nagu «1944», «Nimed Marmortahvlil» ja «Klassikokkutulek» produtsent Kristian Taska pole seni oma elus poliitikaga lähedalt kokku puutunud. Nüüd otsustas ta liituda erakonnaga Isamaa, sest peab oluliseks toetada elurõõmsat ja intelligentset isamaalisust, edastas erakond pressiteate vahendusel.

Kristian Taska selgitas oma otsust põhjendusega, et Isamaa on talle alati südamelähedane olnud. «Olen erakonnaga liitumise peale mõtelnud juba ammu ja arvan, et on viimane aeg see teoks teha. Ehk on minust natuke kasu. Naljaga pooleks võin kinnitada, et see on ka ainuke erakond, millega liitudes ma vanaemalt pahandada ei saa,» ütles Taska.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder avaldas heameelt filmimehe otsuse üle ja meenutas, et erakonna 30-aastase ajaloo jooksul on sellega olnud seotud väga paljud Eesti kultuuriinimesed. «Ajaloolaste ja kultuuriinimeste hulgas on Isamaa olnud sageli esimene valik, kui on otsustatud poliitikas kaasa lüüa. Filmimees Kristian Taska on erakonnas väga teretulnud ja tahaks arvata, et ta tunneb ennast meie meeskonnas koduselt,» ütles Helir-Valdor Seeder.

Kristian Taska on tunnustatud filmiprodutsent, kelle stuudios Taska Film on valminud sellised Eesti tippfilmid nagu «1944», «Nimed Marmortahvlil», «Puhastus», «Igitee» ja «Klassikokkutulekute» triloogia. Eestis on Taska Filmi mängufilme viimase nelja aasta jooksul vaadanud 550 000 kinokülastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles