Ettevõtja Jaan Toots kandideerib Keskerakonna nimekirjas Tartus (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Jaan Toots
Ärimees Jaan Toots Foto: Viktor Burkivski

Endine Eesti eriteenistuse peadirektor ja siseministeeriumi kantsler ning praegune ettevõtja Jaan Toots kandideerib teise numbrina Keskerakonna nimekirjas Tartu linnas. Toots seisab õiglasema pensioni, noorte paremate töövõimaluste ja sisesturvalisuse eest.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas sõnas, et Jaan Toots on suurte kogemustega spetsialist nii julgeoleku kui ka majanduse alal. «Jaan Toots on pikka aega tegelenud ettevõtlusega ja tema rahvusvahelised kogemused ja majandusteadmised on erakonna jaoks kahtlemata suur väärtus. Pean väga positiivseks, et ta on olnud tegev ka mittetulundussektoris, vedades aktiivselt spordialaliite ning panustanud Eesti spordi arengusse Olümpiakomitees,» rõhutas Ratas. Esimees lisas, et Tootsil on märkimisväärsed teened Eesti sisejulgeoleku tugevdamisel eriteenistuse esimese peadirektorina, Politseiameti juhina ning siseministeeriumi kantslerina.

Rohkem kui kakskümmend aastat ettevõtlusega tegelenud Jaan Toots ütles, et Keskerakonna nimekirjas kandideerib ta erakonna esimehe Jüri Ratase kutsel. «Jüri Ratas on näidanud suurt võimekust nii valitsusjuhina kui ka erakonna esimehena. Keskerakond on silma paistnud väga positiivsete sisemiste muutustega. Näen, et saan Jüri Ratase meeskonnas oma kogemustega nii sieturvalisuse kui ka majanduse alal abiks olla ning usun, et neid teadmisi soovitakse kasutada,» rõhutas Toots.

Ta sõnas, et soovib seista õiglasema pensioni eest ja avardada noorte võimalusi leida sobiv ja hästi tasustatud töö peale kooli lõpetamist. «Keskerakond on erakorralise pensionitõusuga väga õigel teel. Suur osa meie eakatest elavad väga rasketest tingimustes. Ühiskonnal on võlg nende inimeste, nende teenete ja pikaajalise töö ees,» leidis Toots. Ta lisas, et ettevõtjana soovib ta kindlasti tugevdada ka kutsehariduse mainet ning kvaliteeti, et Eestis oleksid hästi tasutatud spetsialistid, keda meie majandus vajab. Keskerakonna juhitud valitsus on Tootsi hinnangul teinud ka sisejulgeolekusküsimustes väga vajalikke samme, tõstes nii politsenike kui ka päästjate palkasid.

Jaan Toots on lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi mehhaanik-inseneri erialal. Ta on abielus, viie lapse isa ja neljakordne vanaisa. Muu hulgas on ta töötanud Tallinki direktori, AS Tallinna Sadama juhatuse esimehe, AS Transgroup Invest nõukogu esimehe, OÜ Rotermann Grupp juhatuse esimehe ning Riia Sadama asedirektorina laevanduse alal. Ta on juhtinud nii Eesti Tantsuspordi kui ka Eesti Jalgratturite liitu ja olnud Eesti Autospordi Liidu asepresident.

Aastatel 2008-2016 oli Toots Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige. Jaan Toots on Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja juhatuse liige ning OÜ Rotermann City nõukogu esimees.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles