Blogi ja galerii: Eesti 200 on nüüd erakond, Kristina Kallas valiti selle esimeheks (22)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 3. novembril toimus poliitilise liikumise Eesti 200 üldkogu, kus asutati uus erakond ning kinnitati osalemine 2019. aasta riigikogu valimistel. 

«Teatasime vaid kaks kuud tagasi soovist moodustada erakond ja osaleda riigikogu valimistel. Tänaseks on selge, et ühiskond ootab meid 2019. aasta valimistele,» ütles üks liikumise asutajatest Meelis Niinepuu. 

Niinepuu sõnul on Eesti 200 ideed leidnud laialdast toetust, vaid paari kuuga on ettevõtmisega liitunud üle 500 inimese.

«Me toome Eesti tuleviku kavandamise juurde oma valdkonna asjatundjad, arstid, õpetajad, insenerid, ettevõtjad. Eesti ei saa olla vaid professionaalsete poliitikute ja poliitiliste dünastiate juhitud riik. Eesti on meie kõigi ühine vastutus,» lisas Niinepuu. 

Lisaks erakonna moodustamise ning riigikogu valimistel osalemise kinnitamise valitakse erakonnale juhatus, juhatuse esimees, revisjonikomisjon ning kinnitatakse erakonna põhikiri ja programm.

MTÜ Eesti 200 on poliitiline liikumine, mis avaldas oma manifesti tänavu mais. Augustis otsustas MTÜ Eesti 200 nõukogu, et liikumisest peab saama erakond ja osaletakse 2019. aasta riigikogu valimistel. 

Postimees vahendab üldkogu kell 15 algava otsepildi vahendusel. 

Kommentaarid (22)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles