Toomas Uibo liitus Eesti 200-ga

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Uibo
Toomas Uibo Foto: Tairo Lutter / Postimees

Poliitilise liikumisega Eesti 200 liitus lennundus- ja turundusekspert Toomas Uibo.

«Mind on meie riigi elukorraldus ja areng kogu aeg huvitanud. Olen alati valimas käinud, sest usun, et just nii saan endale iga kord neljaaastase litsentsi Eesti tegemistes kaasa rääkida ja ka moraalse õiguse teha kriitikat. Olen Eesti 200-le juba saunaparlamendist saati kaasa elanud ja mõelnud neid mõtteid, mis on tänaseks orgaaniliselt koondanud inimesi erakonda looma,» põhjendas Uibo liitumist Eesti 200-ga.

Uibo osales ka 16. augustil Pedase puhkekülas toimunud Eesti 200 arutelupäeval «Kõrgemad Eesti 200 kursused». 

Uibo sõnul on Eesti 200 loomisel olnud äärmiselt põnevaid arutelusid, kus julgetakse küsida Eesti jaoks raskeid ja põhjapanevaid küsimusi mõtlemata sellele, kui palju ühe või teise teema tõstatamise või lahendamisega valijatelt hääli võiks koguda. 

«Seda on teinud inimesed päris elust, kes pole poliitikud, aga soovivad Eesti arengusse panustada, sest tunnevad, et paljudes valdkondades pole asjad päris korras. Eesti 200 kujunemise jooksul olen näinud ka murduvaid inimesi, kes hirmust vallatuna ei söenda läbi poliitilise liikumise Eesti asja ajama asuda. Mina tahan elada Eestis, kus iga inimene saab hirmu ja häbi tundmata selle riigi heaks kaasa mõelda olenemata, millise erakonna või liikumisega ta ennast seob,» kirjeldas Uibo.

Toomas Uibo on tegelenud lapsepõlves palju laulmisega ja õppinud hiljem Rootsis rootsi keelt ja kirjandust. Lisaks sellele on ta täiendanud end turunduse ja kommunikatsiooni vallas nii Tallinna Tehnikaülikooli kui ka Tallinna Ülikooli kursustel. Paralleelselt on ta 18 aastat olnud seotud lennundusega, olles alguses erapiloot ja hiljem lennuõpetaja Nordic Aviation Academy's. Täna on ta ühendanud lennunduse ja turunduse ning kommunikatsiooni tööalaselt Eesti rahvuslikus lennufirmas Nordica, kus juhib turundus- ja kommunikatsiooniosakonda.

MTÜ Eesti 200 on poliitiline liikumine, mis avaldas oma manifesti tänavu mais. Augustis otsustas MTÜ Eesti 200 nõukogu, et liikumisest peab saama erakond ja osaletakse 2019. aasta riigikogu valimistel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles