Eesti 200 kutsub erakonna loomiseks kokku üldkogu (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumine Eesti 200 avalikustas hiljuti varivalitsuse liikmed.
Liikumine Eesti 200 avalikustas hiljuti varivalitsuse liikmed. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeval, 3. novembril toimub Tallinnas poliitilise liikumise MTÜ Eesti 200 üldkogu, kus otsustatakse, kas liikumisest saab erakond ning osaletakse 2019. aasta riigikogu valimistel.

«Teatasime vaid kaks kuud tagasi soovist moodustada erakond ja osaleda riigikogu valimistel. Tänaseks on selge, et ühiskond ootab meid 2019. aasta valimistele. Eesti 200 ideed on leidnud väga laialdast toetust, vaid paari kuuga on meiega liitunud üle 500 inimese ning neid tuleb iga päev juurde. Me toome Eesti tuleviku kavandamise juurde oma valdkonna asjatundjad, arstid, õpetajad, insenerid, ettevõtjad. Eesti ei saa olla vaid professionaalsete poliitikute ja poliitiliste dünastiate juhitud riik. Eesti on meie kõigi ühine vastutus,» ütles liikumise üks asutajatest Meelis Niinepuu.

Eesti 200 üldkogule kogunevad ühingu liikmed ning hääletavad, kas muutuda erakonnaks ja osaleda riigikogu valimistel. Lisaks valitakse erakonnale juhatus, juhatuse esimees ja revisjonikomisjon ning kinnitatakse erakonna põhikiri ja programm.

Poliitiline liikumine avaldas oma manifesti tänavu mais. Augustis otsustas Eesti 200 nõukogu, et liikumisest peab saama erakond ja osaletakse 2019. aasta riigikogu valimistel.

Eesti 200 põhisõnum on, et Eesti riigil on ummikusse jooksmise vältimiseks vaja hakata rakendama pikka plaani, mis tagaks riigi jõukuse, ühtsuse, eesrindlikkuse ja efektiivsuse ka tulevikus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles