Rahva Ühtsuse Erakond riigikogu valimistel ei osale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Ühtsuse Erakond
Rahva Ühtsuse Erakond Foto: Erakogu

Parlamendis esindamata Rahva Ühtsuse Erakond (RÜE) tõenäoliselt ei osale kevadel riigikogu valimistel, ütles erakonna esimees.

«Suure tõenäosusega me ei osale,» ütles RÜE esimees Pavo Raudsepp reedel BNS-ile. Ta põhjendas loobumist sellega, et erakonnal pole piisavalt ressursse ning teised paremerakonnad lükkasid nende liitumisettepaneku tagasi.

«Ehkki meie oleme valmis kõigiga liituma, ei ole paremerakonnad valmis meiega liituma. Liitumised jäävad ära ja meie valimised jäävad ka ära,» tõdes Raudsepp. «Ajakirjandus sai oma tahtmise - vaesed inimesed ei saa poliitikat teha. Jõudu suurde poliitikasse minna ei ole,» rääkis RÜE esimees.

Tema sõnul ei ole usutav, kui erakonnad hindavad oma valimiskuludeks umbes miljon eurot. «Tegelikult läheb ikka 2-3 miljonit,» märkis ta.  Raudsepp viitas ka riigikogu valimiste kautsjonile, kuna iga kandidaadi registreerimise eest peab erakond maksma 500 eurot. «Kui ausalt tööl käiv inimene peab panema 500 eurot lauda, siis kui ta ei ole riigiametnik, siis tavainimestel seda raha ei ole,» ütles Raudsepp. 

«Sa võid olla tark inimene ja aus ning sul võivad olla head mõtted, aga sul ei ole lihtsalt jõudu viia oma sõna kuskile tasandile. Nagu eelmine kord näitas, peale Kuku-raadio ei võtnud meid keegi eetrisse ja ülejäänud ei võtnud meid isegi jutule. Ka meie pressiteateid ei avaldata,» tõdes RÜE juht. 

Rääkides tulevikust, ütles Raudsepp, et kui RÜE liikmeskond kahaneb alla erakonna jaoks nõutava 500 liikme piiri, siis jätkatakse mittetulundusühinguna. 

RÜE-l oli 26. oktoobri seisuga äriregistri andmeil 511 liiget.

Endise reformierakondlase ja kunagise välisministri Kristiina Ojalandi loodud Rahva Ühtsuse Erakond registreeriti erakonnana 2014. aasta 4. septembril. Rahva Ühtsuse Erakond sai eelmistel, 2015. aastal toimunud riigikogu valimistel 2289 häält ehk 0,4 protsenti kõigist häältest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles