Loodava Elurikkuse Erakonna liikmete arv läheneb 200le (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: MADIS SINIVEE / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Loodava Elurikkuse Erakonna liikmete arv läheneb 200le ja asutajad jätkavad liikmete kogumist.

Liikmete arv läheneb 200le, ütles esmaspäeval BNSile erakonna algatusrühma liige Toomas Trapido. «Me pole loobunud ja loodame novembriks vajalikud 500 liiget kokku saada,» sõnas ta. «Aga esimese suurema koosoleku lükkasime 27. oktoobrilt 10. novembrile.»

Trapido märkis, et 10. novembril Türil peetav koosolek pole otseselt seotud erakonna asutamisega. «Suhtleme intensiivselt registriosakonnaga ja selgus, et partei asutamise protsess on tänapäeval on mõnevõrra muutunud - ehk peame lihtsalt kokku koguma 500 avaldustega liiget ja siis esitama need dokumendid registrile. Seega tuleb novembris ilmselt rohkem sisukoosolek.»

Tralido tõdes, et erakond peab valima endale esimehe, juhatuse ja kinnitama põhikirja. «Aga tõenäoliselt pole vaja teha sellist 500 inimesega asutamiskoosolekut. Juhatus, esimees, põhikiri - seda saab teha väiksema seltskonnaga, nagu selgub. Kord on muutunud ja me oleme intensiivselt registriosakonnaga suhelnud ja sealt on tulnud uus protseduuriline info,» sõnas ta.

Augusti lõpus otsustasid mitmed ühiskonnategelased Vabaerakonnast lahkunud Artur Talviku eestvedamisel luua uus erakond. Lisaks riigikogu liikmele Talvikule ja Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia direktorile Anzori Barkalajale kuuluvad algatusrühma rohelise ilmavaate poolest tuntud ühiskonnategelased Rainer Kuuba, Airi Hallik-Konnula, Mart Jüssi, Toomas Trapido ja Mati Kose.

Samuti erakonnaks saada ihkav poliitiline liikumine Eesti 200 sai esmaspäevaks vajalikud 500 liiget kokku ja liikumine peab partei asutamiskoosoleku 3. novembril.

BNSi ja Postimehe tellitutud Kantar Emori uuringu kohaselt toetas Elurikkuse Erakonda oktoobri esimeses pooles null protsenti küsitletuid, Eesti 200 toetus oli samal ajal 5,4 protsenti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles