Sotsid: Tallinna linnavalitsus pettis lapsevanemaid

Alo Raun
, Vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide hinnangul murdis Tallinna linnavalitsus lapsevanematele antud lubadust tõsta järgmisel aasta lasteaedade investeeringud 7,4 miljoni euroni – sest eelarvekavas on see number vaid 4,8 miljonit.

«Eile saime siis teada, et linnavalitsus on lapsevanemaid sisuliselt petnud. Olemasolevate lasteaedade remondiks ja uute ehituseks on eelarvekavas vaid 4,8 miljonit eurot. Sellest linna oma panus ainult 1,8 miljonit eurot. Ülejäänud raha loodetakse leida erakapitali kaasates,» rääkis linnavolikogu SDE fraktsiooni esimees Jaak Juske.

«Kindlasti on positiivne remondiraha suurenemine võrreldes tänavuse peaaegu et olematu summaga, kuid lasteaedade õpikeskkonna kvalitatiivne tõstmine eeldab oluliselt suuremat investeeringut,» rääkis Juske.

«Kui Tallinna Televisioonile ka uuel aastal mõeldud 2,4 miljonit eurot suunata lasteaedadele, saaks kokku üle seitsme miljoni euro ja linnavalitsus ei peaks oma sõnu sööma,» lisas ta.

Juske sõnul lubas abilinnapea Arvo Sarapuu novembri alguses volikogus linnakodanike algatatud lasteaedade rahastamise suurendamist käsitleva otsuse eelnõu arutelul, et linna 2012. aasta eelarvekavas tõuseb lasteaedade remondiraha enam kui 7 miljoni euroni, kusjuures välisrahastuse osa sellest summast saab olema kaduvväike.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles