Eesti 200 sai erakonna loomiseks vajalikud 500 liiget täis (21)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumine Eesti 200 avalikustas varivalitsuse liikmed.
Liikumine Eesti 200 avalikustas varivalitsuse liikmed. Foto: Mihkel Maripuu

MTÜ-l Eesti 200 on koos seaduses erakonna loomiseks ette nähtud minimaalne liikmete arv ehk liikumisse kuulub 500 inimest. Erakonna asutamiskoosolek toimub 3. novembril.

«500 liikme verstapost on rõõmustav, aga see ei ole kindlasti meie lõppeesmärk. Mida rohkem kaasamõtlejaid meiega ühineb, seda parem. Seega ootame endiselt meiega liituma kõiki inimesi, kes muretsevad Eesti pika plaani pärast ja tahaksid olla osa uue poliitilise jõu asutamisest,» ütles Eesti 200 üks asutajatest Priit Alamäe.

Erakonna asutamiskoosolekul otsustatakse erakonna loomine, kinnitatakse põhikiri ja programm, valitakse revisjonikomisjon, juhatuse liikmed ja juhatuse esimees.

«Meiega on liitunud arstid, õpetajad, insenerid, ettevõtjad ja teised oma valdkondades tunnustatud inimesed, keda ühendab soov Eesti tuleviku teemadel kaasa mõelda. See on jõud, mis viib Eesti jaoks vajalikud reformid ka ellu,» lisas Alamäe.

Eesti 200 on poliitiline liikumine, mis avaldas oma manifesti tänavu mais. Augustis otsustas MTÜ Eesti 200 nõukogu, et liikumisest saab erakond ja osaletakse 2019. aasta riigikogu valimistel.

Kommentaarid (21)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles