Keskerakonna viib valimistele esimees Jüri Ratas ja erakonna uus juhatus

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Keskerakonna XVll kongress Pärnu spordihallis.
Eesti Keskerakonna XVll kongress Pärnu spordihallis. Foto: Urmas Luik

Täna Pärnus toimuval Keskerakonna kongressil valiti erakonna esimeheks tagasi 984 häälega Jüri Ratas, tema vastu anti 20 häält.

«Täna valitud esimehe ja juhatuse suurim väljakutse on riigikogu valimiste võitmine,» ütles Ratas. «Meid ootab raske ja pingeline valimiskampaania, kuid me teame, et saame üksteise peale alati loota. Meil on suur, teotahteline, töökas ja ühtehoidev meeskond,» lisas ta. Keskerakonna esimees tänas kõiki ja rõhutas, et kõik on tema meeskonnas ning ta on peaminister kõigile Eestimaa inimestele.

Erakonna juhatusse valiti  Enn Eesmaa (409 häält), Jaanus Karilaid (384), Kadri Simson (461), Mailis Reps (450), Aadu Must (345), Mihhail Kõlvart (450), Yana Toom (306),  Vadim Belobrovtsev (258), Taavi Aas (431), Toomas Vitsut (253), Janek Mäggi (243), Kalev Kallo (255), Jaak Aab (442) ja Raimond Kaljulaid (488). Erakonna põhikirja järgi kuuluvad juhatusse kongressil valitud 14 inimest.

Keskerakonna aukohtu esimeheks valiti Kalle Klandorf 715 häälega. Revisjonikomisjoni liikmeteks valiti Kalle Jõks, Lauri Laats, Andres Kollist,  Riho Rõõmus, Olev Raju, Ester Tuiksoo ja Svetlana Kuzmina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles