Ametiühing hakkab keskerakonnaga koostööd tegema (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliit
Ametiühingute keskliit Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Keskerakond ja Ametiühingute Keskliit sõlmisid täna koostööleppe, mille kohaselt töötatakse ühiselt selle nimel, et Eestist saaks parim paik elamiseks, õppimiseks ja töötamiseks.

Koostööleppe allkirjastasid erakonna esimees Jüri Ratas ning Ametiühingute Keskliidu juht Peep Peterson. Peep Peterson sõnul on lepingu eesmärgiks ühiselt seista õiglasema riigi eest igaühele, sest minna on veel pikk tee. «Ametiühingud ja Keskerakond on sarnased organisatsioonid, mille liikmed esindavad läbilõiget Eesti elust. Ühisosa on suur ja edasiliikumiseks on koostöö hädavajalik,» lisas ta.

Ratas sõnas, et Keskerakond ja Ametiühingute Keskliit on teinud juba pikemat aega koostööd ühiste eesmärkide saavutamiseks. Taastatud on ka kolmepoolsed kohtumised tööturu küsimuste arutamiseks ametiühingute ja tööandjatega.

«Koostöölepingus kajastuvad meie ühised arusaamad ja taotlused mitmetes olulistes valdkondades: sotsiaaldialoogi arendamine, majanduse elavdamine, uute töösuhete reguleerimine, haridusse ja teadmistesse panustamine. Samuti on meil ühised arusaamad tervise-, pensioni- ja tööturupoliitikates ja avaliku sektori arendamises,» ütles  Keskerakonna esimees.

Riigikogu ja Euroopa Parlamendi valimisteks esitasid ametiühingud oma seisukohad, kuidas Eesti elu edasi viia ning seadsid eesmärgid erinevates valdkondades, mis sai aluseks Keskerakonna ja Eesti Ametiühingute Keskliidu koostanud koostöölepingule.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles