Liisa Oviir riigikogu valimistel ei kandideeri

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Oviir. 
Liisa Oviir. Foto: Tairo Lutter

Hiljuti erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) juhiks saanud sotsiaaldemokraat Liisa Oviir teatas reedel erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et ei kandideeri eelolevatel riigikogu valimistel, vaid pühendub komisjoni juhtimisele.

Oviir märkis kirjas oma valikut põhjendades, et tema hinnangul on ebaeetiline võtta ERJK juhi töö kõrvalt aktiivselt osa riigikogu kampaaniast, vahendas ERR. «Iseenda üle valvata oleks väär ja võiks kahjustada komisjoni mainet, seega tegin otsuse mitte osaleda järgmistel riigikogu valimistel, vaid pühendada end ülesannete täitmisele erakondade rahastamise järelvalve komisjonis,» kirjutas Oviir.

Ta lisas, et selle sammuga ei loobu ta poliitikast. «Ma olen ja jään ühiskondlikult aktiivseks, aga poliitikasse panustamiseks ei pea olema palgaline poliitik. Ma jätkan ühiskondlikus elus, andes oma panuse teemades, mis on minu jaoks olulised, kus ma näen, et regulatsioonid on ebapiisavad või ühiskondlik suhtumine vajab muutmist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles