Muuli ja Riikoja: Elurikkuse Erakonda me valimistel ei näe (6)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elurikkuse Erakonna üks eestvedaja Artur Talvik
Elurikkuse Erakonna üks eestvedaja Artur Talvik Foto: Madis Sinivee

Kuku Raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja avaldas tänases saates «Muuli ja Riikoja» arvamust, et kahest erakonnaks pürgivast poliitilisest liikumisest osaleb riigikogu valimistel Eesti 200, kuid Artur Talviku loodud Elurikkuse Erakond vajalikku 500 liiget kokku ei saa.

Riikoja märkis, et Eesti 200-l on praeguse seisuga olemas 400 liiget ning erakonna moodustamiseks vajaminevad veel sadakond liiget saavad nad tõenäoliselt lähema paari-kolme nädala jooksul kokku.

«Elurikkuse Erakonnal on praegu olemas sadakond liiget ning erakonna moodustamiseks on neil tarvis juurde umbes 400 liiget. Ennustan, et seda erakonda me riigikogu valimistel ei näe,» ütles Riikoja.

Riigikogu isamaaliitlasest liige Kalle Muuli ütles, et tema on alati toetanud uute poliitiliste jõudude sündi, kuna inimesed tüdinevad samadest nägudest ja tahavad midagi uut. Samas leiab Muuli, et Eesti 200 ja Elurikkuse Erakonna moodustamata jäämisel ei kaotaks Eesti midagi, kuna mõlema liikumise eesotsas on inimesed, kes on juhtinud teist erakonda – Eesti 200s on Margus Tsahkna ja Elurikkuse Erakonnas Artur Talvik.

Muuli lisas, et praegu erakonna moodustamiseks vajaminevat 500 liikme künnist võiks veelgi alandada, sest ei ole hea kui mõne hea idee levitamine jääb ainult vajaliku liikmete arvu taha. Muuli sõnul võib tekkida väikeseid seltskondi, kellele on häid ideid ning neile võiks anda võimaluse, et rahvas saaks valimistel otsustada, kas toetab neid või mitte.

Riikoja sellega ei nõustunud. Tema hinnangul on 500 inimese veenmine erakonnaga liitumiseks hea proovikivi, et näha, kas ideedel on piisavalt kandepinda.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles