EKRE liige nimetas Kõlvartit sobimatuks asiaadiks (51)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE liige Mart Saarso nimetas Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvartit sobimatuks asiaadiks.
EKRE liige Mart Saarso nimetas Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvartit sobimatuks asiaadiks. Foto: Facebook

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ridades Riigikogusse pürgiv Mart Saarso nimetas keskerakondlasest Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvartit asiaadiks, kes ei sobi linnavolikogu saali.

«See asiaat ise on täiesti sobimatu sinna saali,» kirjutas Saarso sotsiaalmeedias kommentaariks videole, kus Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart peab volikogu ees kõnet.

Saarso ütles hiljem ERRile selgituseks, et tema postituse ajendiks oli Kõlvarti otsus mitte lubada rahvuslippu Tallinna linnavolikogu saali.

«See on Eesti rahvale näkku sülitamine. Pealinn on meil migrantide käes. Nii need asjad küll ei käi,» sõnas Saarso, kellest saab ilmselt riigikogu valimistel EKRE teine number Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal ERRi uudisteportaalile.

EKRE esimees Mart Helme ütles ERR-ile, et ta pole Saarso postitust küll lugenud, kuid leiab, et Kõlvart käitus valesti. «Eesti riigilipp sobib igale poole.» Ta märkis, et pole Saarsoga postituse teemal vestelnud.

Augusti lõpus esitas Reformierakonna fraktsioon eelnõu, et Tallinna linnavolikogu saalis oleks alaliselt riigilipp. Kõlvarti hinnangul pole saalis suurele Eesti lipule ruumi ja tagastas eelnõu. 

Ratas: Mihhail ega keegi teine ei pea taluma isiklikke solvanguid oma päritolu pinnal

Saarso avaldusele reageeris Keskerakonna esimees Jüri Ratas, kes avaldas sotsiaalmeedias järgmise avalduse:

Meie armas Eesti Vabariik on rajatud vabadusele, õiglusele ja õigusele. Me ei saa oma saja-aastase riigi aluseid rakendada valikuliselt. Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liikmete väljaütlemised ründavad neid põhimõtteid üha raevukamalt, muutudes aina tigedamaks ja inimvaenulikumaks. Poliitikute argumentide asemel alandavad nad ametikaaslasi isiklikult ning inimeste ilmavaate asemel otsivad nad vigu igaühe eripärades.

Mihhail Kõlvart on Tallinna elanike poolt suure toetusega enda esindajaks valitud ning ta töötab igapäevaselt linnavolikogu esimehena kõigi Eesti kogukondade nimel. Mihhail ega ükski teine Eestimaa elanik ei pea taluma isiklikke solvanguid oma päritolu, vanuse, soo või mistahes muu tunnuse pinnal.

Eesti Vabariigi põhiseaduse paragrahv 12 rõhutab, et kõik me oleme seaduse ees võrdsed. Põhiseadus ei luba kedagi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu. Samu põhimõtteid rõhutab Eesti Vabariigi iseseisvusmanifest kõigile Eestimaa rahvastele. Mul on võimatu mõista käitumist, millega EKRE poliitikud tallavad jalge alla meie vaba riigi alusväärtusi.

EKRE liige Mart Saarso nimetas Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvartit sobimatuks asiaadiks.
EKRE liige Mart Saarso nimetas Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvartit sobimatuks asiaadiks. Foto: Facebook
Kommentaarid (51)
Copy
Tagasi üles