Isamaa esinumber Harju- ja Raplamaal on tõenäoliselt Jüri Luik (4)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jüri Luik
Kaitseminister Jüri Luik Foto: Tairo Lutter / Postimees

Märtsis toimuvatel riigikogu valimistel on Isamaa esinumber Harju- ja Raplamaal suure tõenäosusega kaitseminister Jüri Luik. 

Ehkki erakond Isamaa kinnitab ametlikud valimisnimekirjad ja esinumbrid hiljemalt detsembri alguses, on kaitseminister Jüri Luik üks tõenäolisemaid pretendente esinumbri kohale, sõnas erakonna peasekretär Priit Sibul Postimehele. 

Nii astuks Luik Eesti suurimas valimisringkonnas võistlustulle Keskerakonna esimehe, peaminister Jüri Ratase; Reformierakonna esimehe Kaja Kallase ning tõenäoliselt ka sotsiaaldemokraat Marina Kaljurannaga. 

Harju- ja Raplamaal läheb märtsikuisetel riigikogu valimistel jagamisele 14 mandaati.

Praegu kaitseministri ametis olev Luik on töötanud Eesti suursaadikuna Ameerika Ühendriikides ja Venemaal ning juhtinud Rahvusvahelist Kaitseuuringute Keskust. Luik kinnitas suvel, et kandideerib riigikogu valimistel.

Häältemagnetid laiali jooksnud

Pärast seda, kui riigikogu Isamaa fraktsiooni liige Tiina Kangro eelmisel nädalal Isamaaga lõpparve tegi, oli Harju- ja Raplamaa valimispiirkonnast jäänud viiest häältemagnetist sõelale vaid üks – endine riigikogu liige Andrus Saare. 

Piirkonna suurim häältemagnet Juhan Parts on nüüd Euroopa Kontrollikojas, Marko Mihkelson liikus oravaparteisse ning Aivar Riisalu talle juba tuttava Keskerakonna juurde. Toomas Tõniste, kellele nüüd suuri lootusi pannakse, sai eelmistel riigikogu valimistel 462 häält. Üheks võimalikuks kandidaadiks Harju- ja Raplamaal on ka praegune Isamaa europarlamendi saadik Tunne Kelam. Kui suure häältesaagi tooks Isamaale tõenäoline esinumber Jüri Luik, selgub viie kuu pärast. 

Isamaa ja Res Publica Liidu (nüüd Isamaa) tulemused Harju- ja Raplamaa valimisringkonnas 2015. aasta riigikogu valimistel:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles