Kaja Kallas paljastas Reformierakonna ja Keskerakonna suurima erinevuse (26)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Margus Ansu

Reformierakonna esimehe Kaja Kallase sõnul peitub tema juhitava partei ja Jüri Ratase juhitava Keskerakonna suurim erinevus selles, et kui Keskerakonna arvates tahavad madalapalgalised olla madalapalgalised elu lõpuni, siis Reformierakonna nägemuses tahavad inimesed pingutada ja teenida ka suuremat palka.

«Keskerakond teeb oma poliitikaga kõik, et inimesed jääksid sinna, kus nad on. Et maksud lähevad sissetuleku kasvuga nii kõrgeks, et inimestel puudub motivatsioon rohkem pingutada ja rohkem teenida,» selgitas Kallas ERR-i veebisaates «Otse uudistemajast».

Kallas ütles ka, et kui Keskerakonnal napib sisulisi argumente, siis asutakse inimeste hirmutamise teele, nagu juhtus tema poolt välja käidud sotsiaalmaksu kaotamise ettepanekuga.

«Toimiv maksupoliitika peaks seisnema selles, et ei karistata seda, mida soovitakse arendada,» märkis Kallas. 

Keskerakond ei jätnud vastust võlgu

Keskerakondlase Jaak Aabi sõnul on Reformierakonna esimehe Kaja Kallase jutt, et madalat palka teenivad inimesed ei soovigi kõrgemale pürgida, kohatu ja tegelikust elust võõrdunud arusaam. «Kaja Kallase jutt tähendas põhimõtteliselt seda, et madalamat palka teenivad inimesed on oma valikutes ise süüdi ning neil puudub ambitsioon kõrgemat palka teenida,» sõnas Aab.

Ta tuletas meelde, et Eestis on Euroopa keskmisest suuremad sissetulekute käärid ning palgad on madalad väga paljudes sektorites – nii teeninduses, töötlevas tööstuses kui ka avalikus sektoris, sh päästjatel, politseinikel, meditsiiniõdedel jt. «Väita, et madala sissetulekuga inimesed soovivadki elu lõpuni kehva palka teenida, on täiesti kohatu ja tegelikust elust võõrdunud arusaam. Inimesed on just sellise reformierakondliku suhtumise tõttu lahkunud Soome ja mujale, kus nad saavad sama tööd tehes palju suuremat palka,» sõnas Aab, lisades, et Keskerakond võitleb palgavaesuse vastu. «See on Keskerakonna ja Reformierakonna suurim erinevus.»

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles