Ratas: astmeline tulumaks jääb Keskerakonna eesmärgiks (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Keskerakond püüdleb endiselt astmelise tulumaksu kehtestamise poole, ütles erakonna esimees, peaminister Jüri Ratas. 

«See on olnud Keskerakonna jaoks päevakorras ma arvan, et viimased 20 aastat. Ja see on Keskerakonna jaoks päevakorral ka 2018. aasta lõpus ja 3. märtsil 2019,» ütles Ratas täna erakonna büroos toimunud valimisloosungi tutvustamisel. Loosungiks on «Õiglane riik kõigile!»

«Õiglane riik tagab õiglase palga, mis tähendab maksuvaba tulu reformi, see on õpetajate, kultuuritöötajate, aga ka politseinike, päästjate, sotsiaalvaldkonna töötajate ja veterinaaride palgatõus,» rääkis Ratas valimisloosungi esitlusel. 

BNSi täpsustava küsimuse peale astmelisest tulumaksust tunnistas Ratas, et presentatsiooni raames ei olnud esitletud kõiki Keserakonna platvormi seisukohti. «Aga jah, see on olemas platvormis ja see saab seal olema,» lubas peaminister.

Keskerakond tahab riigikaitsele vähemalt 2 protsenti SKT-st

Erakonna valimisplatvormi lülitatakse ka nõue eraldada riigikaitsele vähemalt kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT), kinnitas Ratas. 

«Loomulikult vähemalt 2 protsenti SKT-st riigikaitsele. Pluss liitlaste vastuvõtt ja nende kulude katmine,» lisas ta. 

Valimisplatvormi terviklikul kujul kinnitab Keskerakond jaanuaris toimuval erakonna kongressil.

Riigikogu valimised peetakse 3. märtsil 2019.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles