Ei saa enam riigikogust puududa: keskerakondlane loobus tööst vallavolikogus (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Dmitrijev
Dmitri Dmitrijev Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Riigikogu liige Dmitri Dmitrijev loobus Lüganuse volikogu tööst järgmiseks kolmeks kuuks, kuna argipäeval pealinnast Ida-Virumaale sõitmine jätaks riigikogu koalitsiooni ilma veel ühest häälest. 

Lüganuse volikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Dmitri Dmitrijev peatas 6. oktoobril oma volitused Lüganuse volikogus kolmeks kuuks, kirjutab Põhjarannik

Kaks varasemat korda volikogust puudunud Dmitrijev ei jõua istungile ka sel kolmapäeval ning see viiks automaatselt tema volituste peatamiseni.

Puudumise põhjuseks on ebasobiv aeg – Lüganuse volikogu peab oma istungeid kolmapäeviti ning samal päeval peetakse riigikogus täiskogu istungeid. 

Dmitrijev tunnistas, et kuna valitsuskoalitsiooni toetajate arv parlamendis on jäänud napiks, on iga hääl ja selle viibimine istungil oluline, mistõttu ta lihtsalt ei saa endale puudumist lubada.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Koalitsioon vähemuses

Kui enne eilset oli koalitsioon 51 kohaga riigikogus napis häälteenamuses, siis pärast Tiina Kangro lahkumist Isamaa fraktsioonist, on koalitsioonil riigikogus 50 kohta ja peaminister Jüri Ratas juhib vähemusvalitsust. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles